AinStein Зададен 2 Октомври, 2022 Доклад Share Зададен 2 Октомври, 2022 На 9/25/2022 at 14:53, veronik_veronik написа: Единственото, което се сещам е да се Обадите на Справедлива мобилност и да получите консултация на български език. Вие сте бременна нали така? Ако правилно съм разбрала в това състояние как ще си намерите работа? Така, че майчинство не знам как може да получите от Германия, но имате право на такова от България, както и да ви плащат болничните? Вие здравно осигурявате ли се в Германия? Щом имате адресна регистрация е възможно ако не се осигурявате тук да получите фактура за дължими суми за здравно осигуряване. Надявам се Справедлива мобилност да дадат отговор на всичките ви въпроси и да споделите тук. Освен това проучили ли сте въпроса когато живеете в Германия и сте данъчно задължени лице на Германия, трябва да декларирате доходите си от България в Германия. Много сложно го пишеш! А и само ти отговаряш, защото на някои им намирисва на ганьовска работа. Ето в този сайт подробно е написано https://handbookgermany.de/de Има английска версия, турска, руска, арабска и забележете украинска. Но все още няма българска версия! Тихомълком без медийна пропаганда вкараха 1 милион украински роби, като при сирийците. Ама те си знаят.Те дават парите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Royalclub Зададен 12 Януари Доклад Share Зададен 12 Януари Здравейте за пръв път се регистрирам в такъв или изобщо във форум имам следващ въпрос. Аз работя в Германия имам едно дете, те са в България и жена ми е бременна. Искам детето да се роди в Германия но не съм сигурен да ли ще плащаме нещо за раждане понеже работя с договор и осигуровки тн.са наред Благодаря ви предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
veronik_veronik Зададен 12 Януари Доклад Share Зададен 12 Януари Ако вие работите на трудов договор и сте здравно осигурен, съответно се обърнете към вашата здравна каса и без да плащате нищо допълнително включете към вашата здравна осигуровка съпругата и детето си, съответно ще получат здравни карти и ще имат право на здравно осигуряване. Раждането се покрива. Условията в Германия за раждане са много добри, моят опит е само, като придружител на прегледи и в болницата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
AinStein Зададен 15 Януари Доклад Share Зададен 15 Януари (Редактирано) На 1/12/2023 at 16:13, Royalclub написа: Здравейте за пръв път се регистрирам в такъв или изобщо във форум имам следващ въпрос. Аз работя в Германия имам едно дете, те са в България и жена ми е бременна. Искам детето да се роди в Германия но не съм сигурен да ли ще плащаме нещо за раждане понеже работя с договор и осигуровки тн.са наред Благодаря ви предварително. Направо да идва да ражда в социалистическа Германия.Всичко е безплатно.Дори майчинство дават, ако не е работила.Както вероник ти е написала към твоята здравна осигуровка я пишеш.Не ти взимат нищо.Имаш права, но и задължения:) Които са да не лъжеш институциите.Забелязал съм, колкото по честен и прям съм в Германия, за разлика в България. Тук служителите в държавните институции са отзивчиви. Обезщетение за майчинство от немската здравноосигурителна компания Обезщетението за майчинство на немската здравноосигурителна компания се изчислява от нетните доходи. Като цяло фиктивните германски данъци се приспадат от изчислението, включително за пътуващите през границата. Обезщетението за майчинство за жени, които са законно осигурени, е максимум 13 евро на календарен ден (§ 200, параграф 3 от RVO) и се изплаща от съответната здравноосигурителна компания. Жените, които нямат законово здравно осигуряване (напр. тези, които работят на непълно работно време), също получават обезщетение за майчинство в съответствие с RVO. В тези случаи обаче обезщетението за майчинство е максимум 210 евро за целия период на защита. Редактирано 15 Януари от AinStein rodenivbg veronik_veronik реагира към това 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Recommended Posts