Jump to content

Курсове и училища:Volkshochschule, Intensiv- und Integrationskurse, Grundschule.


Danny

Recommended Posts

Курсове за възрастни има в цяла Германия, хубаво е да знаете , че както има дневни,  има и организирани вечерни , като интензитета вие го избирате. В интензивните интеграционни курсове, часовете се провеждат обикновено четири пъти седмично, могат да са сутрин или вечер, цената е около 120 евро на курс. Във Volkshochschule програмата може да не е толкова натоварена, понеже има курс, който се провежда два пъти седмично с продължителност час и половина, това е голямо облекчение за работещите, цената му е 50 евро на семестър, има разбира се и интензивен, но там вече струва 300 евро на семестър. Информация за всичко това се намира свободно в интернет и желаещите могат да изберат кой от тези курсове е подходящ спрямо времето и финансовите възможности. Всички други алтернативни варианти за научаване на немски език са много неефективни или крайно несигурни.

Ето и малко информация къде може да се запишете за Volkshochschule в Хамбург. Ако съвсем не знаете езика, може с малко руски или английски да се опитате да обясните какво желаете, хората там са много мили и внимателни, ще ви се наложи да попълните тест, който ще определи нивото ви на знания. След теста вече можете да кажете за предпочитанията ви към определен курс- интензивен , дневен, вечерен и т.н.

DaF-Zentrum in Mitte

Schanzenstraße 77, 20357 Hamburg             

Tel: 42841-3238 Fax: 42841-3033

E-mail: daf@vhs-hamburg.de

Öffnungszeiten:                         

Mo 15.00 - 18.00 Uhr                   

Mi 10.00 - 13.00 Uhr

Do 15.00 - 18.00 Uhr

DaF-Zentrum in Harburg

Harburg Carrée,

Eddelbüttelstraße 47a 21073 Hamburg

Tel: 4288862-19 Fax: 4288862-30

E-mail: daf@vhs-hamburg.de

Öffnungszeiten:

Di 14.00 - 17.00 Uhr

Do 10.00 - 13.00 Uhr

DaF-Zentrum in Steilshoop (BiSS)

Fehlinghöhe 2, 22309 Hamburg, Tel: 639973-28

Öffnungszeiten:

Di 9.00 - 11.00 Uhr

Do 14.00 - 16.00 Uhr

(1) По дефиниция интеграционните курсове (като този, който посещавате във Volkshochschule-то) не са предназначени за лица, които са в училищна възраст.

(2) Децата на емигрантите, които би трябвало да посещават училище, но не владеят немски език, биват записвани в т.нар. интеграционни класове. Не губете време и потърсете информация подходящо (много е важно да не се ограничите до първото срещнато!!!) училище в близост до вас, в което има интеграционна паралелка. При децата от началното училище е малко по-различно, но вашият случай не е такъв.

(3) Интеграционни класове има само в някои училища.

(4) Попадайки в немската образователна система може да ограничите възможностите на детето ви за обучение. Ако целта ви е детето да продължи обучението си след завършване на средното образование е добре да се информирате за разликите между Hauptschule, Realschule (където най-вероятно ще учи, ако решите да завърши в Германия) и Gymnasium.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 0
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Най-активни дни

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..