Jump to content

Работно време и пауза

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Нарочно писах пауза, като имам впредвид почивка по време на работа. От понеделник, започвам работа от 10 до 20 часа работа с 2 часа пауза. Тази пауза ми се струва твърде много. Възможно ли е това...Има ли някакъв регламент за работно време и почивката.

• Отговори 3
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Отговор

Ами смятай - от 10 до 20 са 10 часа. Предполагам че ти плащат да работиш 8. Значи остават два. Но не мисля че ще си ги вземаш "на куп". До колкото съм запознат до 6 часа, ано не се лъжа, имаш право на половин час почивка. До 8 раб часа - имаш право на 1 час почивка. Нагоре вече не знам как стоят нещата.

Отговор
Преди 5 часа, raza68 написа:

Да, плащат се 8, паузата не се плаща, Но, 2 часа - не е ли много пауза?

Предполагам, че всичко това е споменато изрично в договора ти, нали? Истината е, че шефовете ти имат право да ти определят каквато си искат продължителност на почивката, стига да не е под минимално определената. Два часа на 8 ч. работен ден надхвърля двукратно минималната ъаконово установена почивка, но шефовете ти сигурно имат определена причина да пишат такава голяма почивка в договора ти.

Единственото, което можеш да направиш, е да не подпишеш договора, но това е много краен вариант. Мисля, че се сещам за какъв бранш става въпрос, но все пак би ли го казала ти, освен ако не искаш да остане тайна?

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..