Jump to content

Гара "Разпределителна"


1984

Recommended Posts

Това е темата, в която ще бъдат приютявани временно мнения на потребители, които подлежат на преглед и модерация. Причините, за да попадне вашето мнение тук, могат да бъдат най-различни, като например:

  • пуснали сте две или повече мнения с едно и също съдържание в различни теми
  • мнението ви нарушава правилата на форума

Ако имате възражения срещу преместването на мнението ви, моля да се свържете чрез лично съобщение с модератора, който го е направил, за да изясните ситуацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...
На 3/13/2015 at 20:32, Dani Ella написа:

Скъпи гости и потребители на форума, без съмнение информацията в настоящата тема ще ви бъде интересна и полезна. Ако решите да я цитирате, копирате или препратите, моля да бъдете коректни и да сложите линк към настоящата тема (модератор 1984)

...

От момента на влизането на България в Европейския съюз, българите могат да получават детски надбавки и в Германия- т.е. парични помощи за деца от немската институция Familienkasse.

Помощите се получават  и тогава, когато децата не живеят в Германия.

Основно детските надбавки е помощ за семейства, чиито членове и граждани на ЕС са трайно свързани с Германия като държава- живеят там, придобиват доходи и плащат данъци.

За български работници, условието е да подлежат на неограничено данъчно задължение в Германия. Неограниченото данъчно задължение произлиза по време, когато дадено лице има местоживеене в Германия.

Получаването на детски надбавки в България не е проблем. Но е необходимо да се каже този факт при внасянето на документите. В този случай , те ще бъдат приспаднати от надбавките в Германия.

Помощта се изплаща по правило за всяко дете до времето достигащо пълнолетие. Възможно е също и получаването на пари и за по-големи деца на възраст до 25 години ако са безработни, учат или следват, а техните доходи не надвишават 8.004 евро годишно. Децата не са длъжни да живеят в Германия. В случай на получаване на помощи за дете учащо се и което е над 18 год. трябва до 3 год. да се запази документацията, засягаща неговото образование.

Случва се, немските учреждения  да изискват документи от училището на детето, което то посещава.

В случай на тяхната липса, трябва да се връщат помощите за периода на недокументираното получаване на помощи.

Ако познанията ви по немски език са слаби или никакви, може да отидете с приятел, който говори езика до Familienkasse и да си вземете формуляр, който е на български език, в него са посочени документите които трябва да представите. Не е толкова страшно колкото изглежда. Ако разчитате на новоизлюпените "фирми" за съдействие, там ще ви вземат поне по 150 евро на дете, като крайният резултат не е ясен. В много институции са дадени и  указания на руски език, така че алтернатива винаги има.

Искам да ви предупредя, че експресни услуги няма, ако някой ви иска пари за такава, трябва да знаете, че ви лъже! Същото важи за абсолютно всички документи тук!


Преместих мнението ви тук, защото не виждам смисъл от многократното му препубликуване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

     Ще Ви отговоря,макар,че винаги съм се възмущавала на скандали в Интернет пространството,особено по форумите.Те са създадени за взаимопомощ и изразяване на мнение,но не към участниците ,а към определена ситуация ,събитие,проблем.Явно сте събрали доста горчилка от пребиваването си в странство.Но следва да си я запазите за себе си.Всяка житейска ситуация е различна и явно вашата ,няма нищо общо с моята.Да ,може би не сте прочели добре думите ми,досега са ми помагали само германци,и никога българи,особено от турски произход.Те си се затварят в собствен кръг и ако си помагат ,то е помежду си.

Аз също ползвам перфектен руски и английски,малко гръцки ,полски и немски.Но след като съм решила да работя в тази страна,да плащам тук данъци,да получавам тук социални привилегии съм длъжна да науча езика им и да общувам с тях на официалният им език.Не напразно най-сложното препятствие  в едно общуване е ЕЗИКОВАТА БАРИЕРА. Явно Вие нямате желание да я преодолеете и затова не Ви се случват нещата.

  Относно образованието,май и Вие скоро не сте си били в родната България-едно ранно наизустяване на  мат.таблица не прави образованието ни перфектно. Защото именно тя се наизустява-ей така на листче ,без много обяснения и примери.Както е и със цялата обемна информация в образователната ни система.Просто се наизустява! Сухо! И се помни до кога?Най-умните деца -до 3 дни! 8 от 10 деца не могат да запаметят тази пуста таблица до осми клас.До тогава мъки и слаби оценки.На кому е нужно това? Тук образованието е на съвсем различно ниво на преподаване и не е вярно,че високите доходи определят образованието на децата.Най-важното ,което немските учители следят е  мотивацията на детето и спрямо нея те насочват, кой колко способности има да учи и кой няма такива.Не като в България-университетите ни пращят от студенти,на които родителите плащат семестриалните такси ,а те висят по заведения и купони.И накрая завършват с дипломи за професионалисти.Страшни кадри,няма що!Навсякъде има умни деца ,Госпожо и те винаги биват оценени -и тук ,и в България,и в Бангладеш....Но тук мързелът и арогантността не се толерират,за разлика от родната БГ.

    Наистина не доумявам с какво точно думите ми предизвикаха такава агресия у Вас срещу мен,но Ви отговарям не с цел да се " заяждам" ,а напротив.Искам само да поясня колко различни могат да бъдат мирогледите на различните хора и това не бива да влияе на междуличностните отношения.Тук в тази група аз открих страшно полезна информация за пребиваването ми в чужбина,не само в официално изнесената информация,а и в коментарите на потребителите и споделянето на всеки проблем индивидуално.Страхотно е ,че има такива групи и форуми,където човек може да зададе въпросите си на родният си език ,и макар да знае отговорите,да получи от всеки участник,минал преди това по неговият път,отговори,напътствия,споделяне на практики и мн.др.

  Ако съм Ви засегнала пак с нещо,не е било умишлено.Няма да продължавам темата,дори Вие да ми отговорите.Желая Ви успех ,в това което сте решили за себе си. И "попътен вятър",дори и да решите да се приберете в родината ни.Все пак рано или късно,всички се прибираме.....или почти всички.!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1984 locked this към тема
Гост
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..