Radeva Зададен 14 Януари, 2019 Автор Доклад Share Зададен 14 Януари, 2019 Здравейте, явно наистина има разминаване спрямо районите . Остава само да чакаме и при първия отговор ще пиша пак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Лаура Зададен 14 Януари, 2019 Доклад Share Зададен 14 Януари, 2019 Пишете когато има отговор , ще чакаме позитивен отговор )) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Radeva Зададен 15 Януари, 2019 Автор Доклад Share Зададен 15 Януари, 2019 Благодаря , надяваме се на такъв . Задължително ще напиша Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Radeva Зададен 29 Януари, 2019 Автор Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 Здравейте група Днес получихме отговора дават ни 70% Искат ни снимка за инвалидната карта и да попълним един формуляр . А сега с това решение трябва ли да ходим някъде в АОК например , в социалните ли , знаете ли какво трябва да направим всъщност . Благодаря ви Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Лаура Зададен 29 Януари, 2019 Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 Здравейте , много се радвам , че имате положителен отговор . Отидете в АОК да , всички лекарства , които доплащате или престой в болница , ако се наложи , АОК ще ви връща парите . Питайте и в социалните какво му се полага , макар , че те няма да обяснят всичко подробно . Аз лично взех от социалните книжка за инвалидните проценти и си четох , каквото ме интересува . Ще е освободен от данъци , ако работи или ще бъдат много по - ниски . Инвалидни пенсий , както в България , мисля , че тук няма , но ще може да се пенсионира по - рано . Поздрави , Лаура 1984 реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Radeva Зададен 29 Януари, 2019 Автор Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 Благодаря за бързия отговор Т.е той ще получи просто някакво облекчение от към лекарства и данъци ... при нас беше прикрепен и един зелен лист на който пишеше при колко процента колко пари се получават .... т.е това за нас не важи така ли да го разбирам . Защото аз си помислих , че е вид социална помощ затова , че той не е трудоспособен ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Лаура Зададен 29 Януари, 2019 Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 Не знам точно , какво е писало , но всички инвалиди тук работят на 4 часа лека работа примерно . Ако не му стигат доходите за жилище примерно , тогава може да му помагат с жилището , може да плащат за асистент . Трябва да видите какво точно пише , всички проценти имат различни права , само под формата на пенсия , аз мисля , че няма , но може да си получава помощи парични под друга форма . 1984 реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Hristina84 Зададен 29 Януари, 2019 Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 Здравейте искам да емигрирам в Германия при съпругът ми но съм с диагноза епилепсия и склероза на темпоралният лоб а той все още не е запознат с нещата там.Остановиха ми заболяването преди 2г.и в Бг.все още не съм минала ТЕЛК.Може ли някой да ми сподели как стоят нещата с инвалидизирането там и нещо повече като информация какви документи са нужни от Бг,приблизително колко процента дават там и какви права имат епилептиците Благодаря ви предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Radeva Зададен 29 Януари, 2019 Автор Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 Ясно , благодаря ти Лаура Аз сега също се разчетох и от голямо значение са и буквичките които стоят до процентите . Така или инак ще ходим тук и там ще разпитаме и съответно ще допълвам с инфо Хубава вечер rodenivbg реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Лаура Зададен 29 Януари, 2019 Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 Супер , ще чакам и аз да пишете вашите проучваня )) . Да буквичките са много важни също . Хубава вечер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Radeva Зададен 29 Януари, 2019 Автор Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 преди 14 минути, Hristina84 написа: Здравейте искам да емигрирам в Германия при съпругът ми но съм с диагноза епилепсия и склероза на темпоралният лоб а той все още не е запознат с нещата там.Остановиха ми заболяването преди 2г.и в Бг.все още не съм минала ТЕЛК.Може ли някой да ми сподели как стоят нещата с инвалидизирането там и нещо повече като информация какви документи са нужни от Бг,приблизително колко процента дават там и какви права имат епилептиците Благодаря ви предварително. Здравей Христина , мой съвет е да минеш първо ТЕЛК в България , тук ни казаха , че било от голямо значение дали имаш ТЕЛК от твоята държава . Гледали на това по друг начин . Но все пак ако не успееш пробвай и тук .За привилегии нищо не мога да ти кажа , както по-рано и аз самата установих всичко е много индивидуално . Успех 1984 реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Лаура Зададен 29 Януари, 2019 Доклад Share Зададен 29 Януари, 2019 преди 19 минути, Hristina84 написа: Здравейте искам да емигрирам в Германия при съпругът ми но съм с диагноза епилепсия и склероза на темпоралният лоб а той все още не е запознат с нещата там.Остановиха ми заболяването преди 2г.и в Бг.все още не съм минала ТЕЛК.Може ли някой да ми сподели как стоят нещата с инвалидизирането там и нещо повече като информация какви документи са нужни от Бг,приблизително колко процента дават там и какви права имат епилептиците Благодаря ви предварително. Здравейте , ако дойдете в Германия , ще ви прегледа немски лекар . Ще опише заболяването и ще подадете документи към социалните . Вижте по - нагоре в темата сме писали за подаването на документите . Ще ви определят проценти и спрямо тях ще имате различни права . Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Мишо Зададен 23 Февруари, 2019 Доклад Share Зададен 23 Февруари, 2019 (Редактирано) Здравейте Инвалид 100 процента с чужда помощ съм от България с телк ,но въпреки това работя от 4месеца в германия защото намерих подходяща работа за моето състояние .Въпросът ми е как мога и по какъв ред мога да се сдобия с инвалидна пенсия от германия .Благодаря предварително защото се надявам че ще ми се отговори Редактирано 23 Февруари, 2019 от Мишо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Лаура Зададен 23 Февруари, 2019 Доклад Share Зададен 23 Февруари, 2019 преди 4 часа, Мишо написа: Здравейте Инвалид 100 процента с чужда помощ съм от България с телк ,но въпреки това работя от 4месеца в германия защото намерих подходяща работа за моето състояние .Въпросът ми е как мога и по какъв ред мога да се сдобия с инвалидна пенсия от германия .Благодаря предварително защото се надявам че ще ми се отговори Здравейте , в Германия помощите за инвалиди до колкото аз съм запозната са под друга форма , не инвалидна пенсия , като в България . Примерно , ако заплатата ви не е достатъчно висока за подходящо жилище , ще ви подпомогнат с жилище , ще имате право на всякакви рехабилитаций безплатно и , ако положението ви изисква придружител , ще ви предоставят възможност да имате или ще ви дават пари за такъв и вие да си намерите . Немски лекар , трябва да опише състоянието ви и да подпълни част от документите , които се подават за инвалидност в Германия . Те се взимат от amt für familie und soziales. Поздрави и успех , Лаура rodenivbg реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Radeva Зададен 25 Февруари, 2019 Автор Доклад Share Зададен 25 Февруари, 2019 На 23.02.2019 г. at 7:38, Мишо написа: Здравейте Инвалид 100 процента с чужда помощ съм от България с телк ,но въпреки това работя от 4месеца в германия защото намерих подходяща работа за моето състояние .Въпросът ми е как мога и по какъв ред мога да се сдобия с инвалидна пенсия от германия .Благодаря предварително защото се надявам че ще ми се отговори Здравейте, Мишо ... дефакто както казва Лаура тук не получават такава пенсия , както при нас в България ... за да се сдобиете с тукашен телк , трябва да минете през тукашните доктори и с техните заключения вече да подадете за Bechinderausweiss . Спрямо заболяването, тук не играе роля процента който ще получите толкова колкото буквите които стоят отпред пред процента като G и aG са за трудно подвижните и aG е най-тежката така да се каже . Помощта тук е , че ако работите ...спрямо буквата и процента заедно ви показват колко бихте получили данъчно облекчение -демек тази сума няма да се облага . Другото което ви дават да си изберете ако притежавате кола частично или пълно облекчение или пари за транспорт влак , автобус ... Ние си избрахме да намалят данъка на колата , но тъй като тя е с бг номера ни отказаха . Евентуално по-нататък, когато я сменим и поставим де номера ще подадем наново . Обясняват , че , който е инвалид е желателно да работи и едва ли не във всеки град има специални работни места за такива хора като минимума е 3/4 часа на ден . В случай , че не можете ...нямате физическата възможност все още не знам как е .... но нещо като социална помощ се полага , но в какъв размер също не знаем . Четох , че се изчислява по калкулатор ... семеен ли сте , деца - дефакто колко човека са в домакинството Кой работи , кой колко получава -с от 3 до 6 месеца назад абрехнунгите Колко ви е наема Странични разходи и още тем подобни и след тяхната калкулация евентуално се отпуска някаква помощ , като за всеки тя е индивидуална . Ако е необходимо подобрение на жилището спрямо вашите потребности , се отпускат средства . Друго което се сетих - вие казахте че сте с чужда помощ ... това означава , че може някой от семейството да се грижи за вас и да получава пари за това или въобще да бъде назначен съвсем страничен човек , който ви помага в обслужването във всичките ви потребности . ( пиша всичко това подробно , за да прочетат и други които са на телк ) rodenivbg AinStein 1984 реагира към това 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Мишо Зададен 4 Март, 2019 Доклад Share Зададен 4 Март, 2019 На 2/26/2019 at 0:19, Radeva написа: Здравейте, Мишо ... дефакто както казва Лаура тук не получават такава пенсия , както при нас в България ... за да се сдобиете с тукашен телк , трябва да минете през тукашните доктори и с техните заключения вече да подадете за Bechinderausweiss . Спрямо заболяването, тук не играе роля процента който ще получите толкова колкото буквите които стоят отпред пред процента като G и aG са за трудно подвижните и aG е най-тежката така да се каже . ... Благодаря Ви от сърце Радева за вниманието и за изчирпателния отговор!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Мишо Зададен 4 Март, 2019 Доклад Share Зададен 4 Март, 2019 На 23.02.2019 г. at 11:49, Лаура написа: Здравейте , в Германия помощите за инвалиди до колкото аз съм запозната са под друга форма , не инвалидна пенсия , като в България . Примерно , ако заплатата ви не е достатъчно висока за подходящо жилище , ще ви подпомогнат с жилище , ще имате право на всякакви рехабилитаций безплатно и , ако положението ви изисква придружител , ще ви предоставят възможност да имате или ще ви дават пари за такъв и вие да си намерите . Немски лекар , трябва да опише състоянието ви и да подпълни част от документите , които се подават за инвалидност в Германия . Те се взимат от amt für familie und soziales. Поздрави и успех , Лаура Благодаря Ви за бързия отговора Лаура Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
maryradeva Зададен 16 Март, 2019 Доклад Share Зададен 16 Март, 2019 (Редактирано) Здравейте, Инвалид съм 100%-първа група с чужда помощ.Заболяването ми е прогресиращо.Имам го от около 20 години.Отначало се развиваше много бавно и затова не му обърнах сериозно внимание,но сега..всичко прогресира много бързо.Не мога да правя тук никаква рехабилитация ,а имам крещяща нужда.Кажете ми могат ли да ме приемат в Германия-готова съм да работя,ако ми предложат подходяща за моето състояние работа;могат ли да ми осигурят подслон;какви пари ще ми искат;мога ли да правя там рехабилитация;ще ми признаят ли решението от ТЕЛК? Помогнете ми!Подайте ми ръка,моля Ви! Предварително благодаря! Мария Редактирано 16 Март, 2019 от maryradeva Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
maryradeva Зададен 20 Март, 2019 Доклад Share Зададен 20 Март, 2019 (Редактирано) Здравейте, Преди няколко дни Ви писах,но все още нямам отговор и тъй като не съм сигурна дали сте получили имейла ми,Ви пиша отново. Инвалид съм-100%-първа група с чужда помощ.Заболяването ми е прогресиращо.Имам го от доста години,но се развиваше бавно и постепенно,а и затова не му обърнах сериозно внимание.Сега всичко прогресира и се развива с бързи темпове.Тук не ми правят никаква рехабилитация.Искам да емигрирам и то колкото е възможно по-скоро!Разбрах,че Германия би могла да ме приеме,но ще ми осигури ли подслон?Ще ми се признае ли сегашното ми Телково решение??Ще мога ли да се надявам на рехабилитация?Не зная немски(говоря английски)-ще ми превежда ли някой..поне в началото?Ако ми предложат работа,подходяща за сегашното ми състояние,с радост ще приема..А колко пари ще ми искат? Моля Ви..умолявам Ви,отговорете ми!Благодаря предварително! Мария Редактирано 20 Март, 2019 от maryradeva прибавих изпуснато изречение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Aleksander Зададен 20 Март, 2019 Доклад Share Зададен 20 Март, 2019 Здравейте госпожо Радева, до сега никой не ви е отговорил за да не поеме вината на човек изглеждащ груб. Настоявате за отговор за това ще опитам да споделя всеобщото мнение. Очевидно имате грешна представа за Германия. Няма кой да ви приеме, както се изразявате. Много хора пристигат и много си отиват. И за най-малката победа е необходимо да се полагат огромни усилия понякога свързани и с унижения. Дори често се губи идеята за крайна цел. Това, което очаквате е невъзможно, защото е извън схемата. Германия се нуждае от хора, които да й работят повече от нормалното срещу заплащане по-ниско от нормалното и да й раждат деца. Това е. С уважение, Kspp AinStein реагира към това 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Yordanka Atanasova Зададен 15 Април, 2019 Доклад Share Зададен 15 Април, 2019 Здравейте! Казвам се Йорданка Атанасова и ще Ви разкажа нашия случай. Много се надявам да получа отговор, за което Ви благодаря предварително. Съпругът ми замина за работа в Германия декември 2018 година. Веднага му беше направена адресна регистрация и подписа договор за работа в немска фирма. За съжаление в края на Януари беше приет в болница по спешност. След дълги изследвания беше диагностициран с Неходжкинов лимфон-4-ти стадии. В момента прави химиотерапия и най-вероятно след това ще бъде дълго време в болничен. Въпросът ми е-Има ли право на някаква социална или инвалидна пенсия, тъй като най-вероятно няма да може да работи след лечението? Какво трябва да направим и къде трябва да отидем? Предварително Ви благодаря! С уважение: Йорданка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Cvetelina Mitkova Georgi Зададен 25 Май, 2019 Доклад Share Зададен 25 Май, 2019 На 2/24/2017 at 12:01, Крякащата тайфа написа: Здравейте Radeva, по тази тема отдавна се готвех да публикувам повече информация. Слава Богу нямам личен опит, но съм съдействал на други и имам някои впечатления ... Здравейте аз съм нова тук с трансплантиран бъбрек с телк 95% и бих искала да замина в Германия някой може ли да ми помогне какви са документите за да пребиваване там ще ви бъда предварително благодарна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
fff223 Зададен 20 Юни, 2019 Доклад Share Зададен 20 Юни, 2019 здравейте , някой може ли да ми каже признава ли се в България немски телк , какви документи са необходими . Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Ilieva Зададен 19 Юли, 2019 Доклад Share Зададен 19 Юли, 2019 Здравейте аз също със съпруга ми обмисляме до месец два да заминем за Германия, аз съм 100% ТЕЛК с ЧП придвижвам се с помощта на инвалидна количка. Изчетох много информация за това какво като помощ бих получавала от Германия, но пък има и хора които ми казаха, че не всичко което пише е вярно. То е ясно ,че ние не можем да взимаме немска пенсия , защото не сме се осигурявали в Германия, но дали дали когато минеш тяхната комисия отпускат някаква сума ,нещо като за личен асистент .Ако има някой който е минал по този път ,моля Ви ще очаквам отговор. Предварително благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Korneliq Зададен 29 Юли, 2019 Доклад Share Зададен 29 Юли, 2019 Здравейте!Имам и аз няколко въпроса на които не мога да намеря отговори и затова реших да попитам тук.Става въпрос за млад човек 30г с диагноза рак , живеещ и осигуряващ се в БГ, пенсионер по болест , но с право на работа и работещ.Интересува ме как може да влезе и да ползва здравно осигурителната система на Германия?Четох, че може да вземе някакъв образец S1 и да попълни и да си направи адресна регистрация в Германия и с двете да отиде - къде? и изисква ли нещо за тази адресна регистрация и ако има право като пенсионер на някакви права какви са те. На мен целта ми е при евентуална нужда да ползваме лечение в Германия само плащайки здр осигуровки .Не искаме ТЕЛК или пенсии, или някакви др обезщетения, единствено да ползваме тяхното лечение и процедури, терапии и ще имаме ли достъп до всичко.Дано успях да обясня, благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Recommended Posts