Jump to content

Хораа моля,помогнете ни със съвети!


Recommended Posts

Здравеите, имаме един дооста голям проблем.Ако някой е попадал в такава ситуация, моля да даде мнение как да постъпим и ние.. Историята е интересна и нестандартна ! Това е тя: Септември месец 2017 год. моят съпруг се запозна с един немец, който му каза,че предлага и има квартири под наем. Същия човек ни предложи 2 квартири-едната беше малка (1 стая) а другата 2-стайна .. решихме да вземем двустайната, човека ни каза,че трябва да чакаме нея около месец,понеже е в ремонт (НЕ ВИДЯХМЕ КВАРТИРАТА,ПОНЕЖЕ КАЗА,ЧЕ ВЪТРЕ РАБОТЯТ И НЯМА КЛЮЧ,ЗА ДА НИ Я ПОКАЖЕ) уговорката беше да я видим след седмица..след това стана месец и така,до ден днешен..така..

Cлед като каза това за майсторите,се хванахме поиска ни пари за kaution-3 наема (1800 evro) ние му дадохме 1000 и останалите казахме,че ще ги дадем до една седмица..написа ни бележка,че дадохме 1000 evro с адреса на въпросната квартира и се подписа..ПЕЧАТ-НЯМА.След седмица дадохме останалите 800 evro и ни допълни тази сума към старата бележка и ни даде да подпишем договор,но ни даваше зор,че трябвало да бърза..(Започна да става много строг и сериозен) ..лъжеше ни и си измисляше постоянно оправдания че не можем да видим квартирата. След това поискахме гараж на същата улица..той ни каза че (пример.) в сряда трябва да му платим наем за гаража 6 месеца като KAUTION..и се уговорихме в Сряда са се срещнем пред гаража и да ни покаже поне него..така и стана-видяхме се,но така и не влязохме в гаража..даде ни едно дистанционно за него и ние се подлъгахме по него..дадохме му и парите за гараж.Каза ни да чакаме ДОГОВОРА..така и не доиде а чакахме 2 седмици..обадих му се и го попитах какво стана а той каза,че уж не го разбрахме и трябва Договора да бъде доставен до вратата от доставчик и лично да си го получа,понеже е личен документ и нямат право да го пуснат в пощата..а доставчика идвал 2 пъти,но се връщаше с договора понеже на звънеца не ни беше написана фамилията (ТОВА Е ВЯРНО,НА ЗВЪНЕЦА БЕШЕ НАПИСАНА ФАМИЛИЯТА НА СВЕКЪРИТЕ..ЗАТОВА СЕ ПОДВЕДОХМЕ ДА ЧАКАМЕ ОТНОВО..ОТКЪДЕ ЩЕ ЗНАЕ,ЧЕ НАШАТА ФАМИЛИЯ НЕ Е НАПИСАНА А Е НА НЯКОГО ДРУГИГО..) Казахме че ще сложим имената ни..да препрати договора..но пак не дойде..чакахме седмица и му се обадихме,този път казал,че понеже ние подадохме документи от JobCentar за да влезем в квартирата..молбата ни изтича края на месеца и трябва да я подновим и да му представим документ,че сме одобрени.

След 2 седмици-т.е на 03.03.2018 му даваме този документ от JobCentar и договора за работа на съпруга ми,за да няма за какво да се хване още...той пък взе че измисли - ТОЗИ ПЪТ КАЗА,ЧЕ ТОЧНО ПРЕДИ СЕДМИЦА ИМАШЕ ПОЛИЦИЯ ПРЕД ТАЗИ КВАРТИРА,КОЯТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ..НЯКОЙ БИЛ СЧУПИЛ ПРОЗОРЕЦА И ТРЯБВА ДА СЕ ПОПРАВИ..ПРЕДИ ДА НИ ДАДЕ ДОГОВОР И КЛЮЧОВЕ.И НИ ПОПИТА ДАЛИ НИЕ НЕ СМЕ ВИДЯЛИ,ЧЕ ПРОЗОРЕЦА Е СЧУПЕН.Той си отиде и вече с яд отидохме до въпросната квартира,на която миналия месец (ФЕВРУАРИ)  имаше бележка на прозореца с надпис "КВАРТИРАТА Е ВЕЧЕ ДАДЕНА,НЕ СЕ ОБАЖДАИТЕ ПОВЕЧЕ" Разбира се написано на немски.. А СЕГА..ВИДЯХМЕ,ЧЕ ВЕЧЕ ИМА ПЕРДЕТА И ЦВЕТЯ ДО ПРОЗОРЕЦА..НЕ Е БИЛО СЧУПЕНО НИЩО..ИМАШЕ САМО РАЗЛЯНА ЧЕРНО БОЯ ПОД ПРОЗОРЕЦА..ВСЯКАШ НЯКОЙ Е ЗАМЕРВАЛ АПАРТАМЕНТА..Обадих му се веднага и сега му звъня но не си вдига телефона,от друга страна шефа на съпруга ми се обади вчера,и ни каза че този е звънял при него и му иска обяснение,дали той найстина работи при него и ходи ли редовно на работа..шефа му даде инфо,че всичко е точно и немеца(с квартирата) казал на шефа от работата да ни предаде,че до 2 седмици ще ни прати Историческия договор и ще ни звънне....

Излъгахме се така глупаво и жестоко,понеже търсим квартира от 2 години,видяхме че има информация за звънеца ни(че не нашата фамилия е там) ако не е пращал договора наистина-нямаше как да знае това,за молбата-кога изтича и най-важното,защото ТОЙ Е НЕМЕЦ..мислехме че при тях няма такива неща..но уви! Та.. ХОРА,МОЛЯ ВИ! КАЖЕТЕ КЪМ КОГО МОЖЕМ ДА СЕ ОБЪРНЕМ,ЗА ДА ДОКАЖЕМ,ЧЕ ТОЙ НИ ИЗМАМИ .. ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ ИМАМЕ ВРЪЗКА С НЕГО.. ОБЩО ВЗЕТО ИМАМЕ ЕДИН ХВЪРЧАЩ ЛИСТ НА КОЙТО ПИШЕ 1000+800 KAUTION С ПОДПИС ОТ НЕГО..ТОВА НЯМА ДА ПОСЛУЖИ ЗА ANZEIGEN СРЕЩУ НЕГО И НЯМА ДА СИ ВИДИМ И ПАРИТЕ А НЕ СА МАЛКО 2500 EVRO . МИСЛЯ,ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА ЧАКАМЕ ОЩЕ..САМО ЩЕ НИ ВЪРТИ И НЯМА ДА НИ ДАДЕ НИЩО?  ... ИМА ЛИ ШАНС ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ НЯКОЯ ИНСТИТУЦИЯ,ДА ГО СЪДЯ..И ЗА ДОКАЗАТЕЛСТО ДА ЧУЯТ КАК РАЗГОВАРЯМЕ С НЕГО ЗА КВАРТИРАТА ДОКАТО НЕ СИ РАЗВАЛИХМЕ ОТНОШЕНИЯТА С НЕГО? ВСЯКАКВИ СЪВЕТИ СА ОТ ПОЛЗА..

ИЗВИНЕТЕ ЗА ДЪЛГОТО ПИТАНЕ И БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Най-активни дни

Здравейте, ако може като за начало да снимате бележката, която сте получили срещу предадените от вас пари и да я качите тук, за да видим какво точно пише там и дали изобщо има някаква стойност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..