Jump to content

Брак в Германия


Recommended Posts

Здравейте искам да споделя информация за тези който не знаят как стоят нещата с сключването на брак в Германия. Понеже ние също не бяхме запознати и се лутахме много, значи за сключване на брак ви трябват: Акт за раждане- преведен с апостил, или интернационален. Удостоверение за семейно положение което се взима от България в общината, например ние нямахме възможност да се приберем и упълномощихме свекърва ми. Пълномощното направихме във Франкфурт и ни излезе 60€. След това си запазихме час в общината тук където живеем. Не ви трябват свидетели! Също така и не е скъпо защото съм чела в други сайтове, в който казват че е много скъпо напротив, всичко струва само 167€  в който ви влиза  формуляр В и Щам-бух, разбира се книгата е пожелание. Това е цялата информация от мен, надявам се да съм полезна на някого!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 години по-късно...
  • Отговори 35
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Здравейте, ние също сключихме брак в Германия, от нас искаха  актове за раждане, семейно положение и брачна дееспособност интернационални разбира се. По важното което искам да споделя е че ако нямате пълномощник в Бг има електронен път по който да изисквате тези документи и освен по имейл  ги получавате и до адрес в Германия. Прилагам линк на сайта  за Електронно връчване  където да се регистрирате, https://edelivery.egov.bg/Account/Register за да се регистрирате ви трябва ПИК от НОИ, ако нямате изкаран от БГ тогава изтегляте приложението Evrotrust (електронен подпис) от Google Play и си правите електронен подпис с който можете да се регистрирате в Електронното връчване и да подписвате заявленията които пращате през Електронното връчване. След като се регистрирате разгледайте сайта и ще видите всички администрации на общините в България всички видове заявления и форма за изпращане и получаване на съобщения също така плащането на заявленията става с карта през сайта, като пишете до общините те ще ви насочат. Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 години по-късно...

Здравейте 

Аз живея с половинката си в България.  Възможно ли е да отидем в Германия само с цел сключване на граждански брак и след това да се върнем в България?

Има ли условия като примерно да си живял там или да имаш адресна регистрация , да работиш там !?

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв ти е плюса? Или заради романтиката.Ако имаш пари и време никакъв проблем.Но нито немци ще станете, а най-малкото пък евреи.Помощи не се дават за сключен брак.
Социала е първо регистрация, една година работа.За майчинството и всички облаги важното е мъжът ти да работи.
А ако искаш брака да ти го подпишат немскоговорящи чужденци заповядай прочети текста.

Чужденците, които искат да се оженят за партньорите си и след това да живеят с тях във Федералната република , се нуждаят от разрешение за пребиваване за това . Освен това, съгласно раздел 5, параграф 1, № 2 от Закона за местожителството по принцип не трябва да има причина за експулсиране.

Бракът в Германия може да се сключи само пред секретар, религиозните церемонии нямат правна сила. Посочената информация е от общ характер.За по-подробна информация, моля, свържете се директно с отговорната служба по вписванията в Германия.

Главна информация

Съпрузите трябва да регистрират планирания брак устно или писмено в службата по вписванията, в чийто район е местожителството или обичайното местопребиваване на един от съпрузите. Ако никой от съпрузите няма местожителство или обичайно местопребиваване в Германия, службата по вписванията, пред която трябва да бъде сключен бракът, отговаря за приемането на регистрацията.

документи за предаване

Отговорната германска служба по вписванията предоставя информация за документите, които трябва да бъдат представени.

Препоръчително е да се свържете с службата по вписванията много рано, за да сте сигурни, че бракът може да се състои в предвиденото време. Отговорната служба по вписванията е контакт за всички допълнителни въпроси. В отделни случаи решаваща е само информацията от тази служба по вписванията.

По правило и двете сгодени двойки трябва да представят следните документи в отговорната служба по вписванията:

Документ за самоличност със снимка ( напр. паспорт или лична карта) – като заверено копие

Оригинален акт за раждане (дата на издаване не по-стара от 6 месеца) или заверено копие, показващо имената на родителите. Може да се изисква превод на сертификата. Кръщелното свидетелство не е достатъчно. Ако една от годениците е натурализирана, трябва да се представи удостоверението за натурализация.

За вдовици: Акт за смърт или заверено копие от акта за смърт на починалия съпруг. Може да се изисква превод на сертификата.

За разведени: заверено копие от решението за развод заедно с превод на немски от заклет преводач. Ако бракът е прекратен от съд извън Германия, може да се наложи присъдата или решението да бъдат признати от отговорното държавно министерство на правосъдието.

За непълнолетни: Декларация за съгласие от законния представител пред нотариус съгласно законодателството на съответната държава. Отделните германски федерални провинции изискват специална форма на декларация за съгласие. Подробна информация за това трябва да бъде поискана от отговорната служба по вписванията.

Всички лица, които не са регистрирани в Германия и желаят да сключат брак в Германия, се нуждаят от „свидетелство за брак“, което доказва, че няма законови пречки за сключване на брак. При определени условия американците могат да получат това от дипломатическите мисии на САЩ в Германия .

Ако службата по вписванията изисква клетвена декларация за несемейност, тя може да бъде подадена до отговорното германско посолство или германско консулство.

Ако вие и вашият бъдещ съпруг възнамерявате да установите съвместно място на пребиваване в Германия, моля, обърнете внимание на изискванията за кандидатстване за разрешение за пребиваване .

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви.

От всичко което прочетох всъщност отговора на въпроса ми "дали мога да сключа брак без да пребивавам в Германия преди това и без адресна регистрация и работа,  и след това да се върна в България " е Да ! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Alisha79 написа:

Благодаря Ви.

От всичко което прочетох всъщност отговора на въпроса ми "дали мога да сключа брак без да пребивавам в Германия преди това и без адресна регистрация и работа,  и след това да се върна в България " е Да ! 

 

Аз ти предлагам.Навий приятеля си.Да дойдете тук.Народи му 5 деца и се пенсионираш:)Всъшност при 4то вече си пенсионерка.Държавата ви дава към 3800евро без да работите и жилище.Добра идея.
А ако са две деца към 2280 ех:)

ето линк който си преведи.
Има подробна информация за всичко свързано със семейни въпроси.
https://www.germany.info/us-de/service/familienangelegenheiten

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Alisha79 написа:

Всъщност истината е че сме две жени и нещата са малко по сложни .Искам да сключим брак там и да родя детето ни в Германия. 

Попаднала си точно, по тез земи тирилейски в обявите за работа има м,ф и д.
Тук никой не му дреме.Свобода!
А в България мъжът е мъж, жената жена!
ако не слуша жената яде гьостерица!

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Alisha79 написа:

И за двете ! Ще ви бъда благодарна!

За първото.Казваш ми града.Давам ти адреса и им пишеш.
За второто съм на простамол иначе не отказвам на сънародници, а само на немкините.
ето ориентировъчно инфо.

Колко струва гражданският брак?
 
 
Германските граждани плащат от 40 до 60 евро за регистрация. Негерманските граждани трябва да платят от 65 до 120 евро и нагоре . Има и разходи за удостоверение за неомъжена на човек (около 12 евро - разходите варират в Германия). Можете да получите брачното свидетелство за 12 евро.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Alisha79 написа:

Много ти благодаря! Когато се организираме ще се свържа пак с теб ! Лека вечер и до скоро:)

Отиваш на този линк
https://www.standesamt.com/

после на бутона Standesämter което значи служби по вписванията

и ти излизат всички служби по провинции в Германия и си избираш:)
И определено детето да е с българско име, защото немските имена след време ще са чужди за немците:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Alisha79 написа:

Благодаря ти!

 

Заповядай!
Това ми е първото благодаря от форума и аз благодаря.Всичките други чакат на готово без дори да благодарят:) Ко да ги правим забързали се да вземат социалните кинти и после да лепят на черно плочките в басейна на немеца:)

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Alisha79 написа:

Не търся изгода , искам само да съм щастлива с човека когото обичам! 

Това да се чува!
Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да сключите брак в Германия трябват и документи от България, които да подготвите. Този брак няма да е валиден в България. Според мен, ако целта всъщност е да се махнете от България и да заживеете спокойно, брака ви е най-малкия проблем, основното е как да се установите, заживеете и устроите живота си в Германия, да си намерите жилище и работа,  другото е просто подпис. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте 

Целта не е да се махнем от България.Целта е да сключим брак , след това да се върнем в България, да забременея и живот и здраве искам да родя в Германия за да може в акта за раждане на детедо ни да пише имената и на двете .Нещо което в България няма как да стане .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разбирам ви напълно, но пак ви казвам по-важното е как ще се устроите, жилище, за да имате жилище изискат доходи, постоянен трудов договор, здравни осигуровки ....и куп бумащина и без брак ще ви впишат и двете в акта за раждане, това е формалност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Alisha79 написа:

Здравейте 

Целта не е да се махнем от България.Целта е да сключим брак , след това да се върнем в България, да забременея и живот и здраве искам да родя в Германия за да може в акта за раждане на детедо ни да пише имената и на двете .Нещо което в България няма как да стане .

И според теб ще ти позволят да родиш в Германия?
Ако работиш -Да иначе те пращат в България.
А замислила си се следнот.
В България детето в даскалото ги питат пред съучениците си.
Как се казва татко ти и какво работи.
Все пак сме България:)

Сещам се за едни цигани дето кръстили детето си Серко,

та се смеехме още от даскалото ще го подхванат Серко Посерко!

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Alisha79 написа:

От кой точно трябва да взема разрешение!? 

Какво имаш в предвид?

От държавата- т.е да имаш регистрация!

вероник подробно ти писа

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Alisha79 написа:

От кой точно трябва да взема разрешение!? 

Какво имаш в предвид?

Тук не е социализъм, като при Живков.

Чист капитализъм си е!

Имаш задължения и после права!

Това, че сте подписали брак в Германия ни най-малко ви отменят данъци, такси, брошури и куп бумащина.

Не искаш социал, а раждането все някой трябва да го плати!

Тук няма социалистическа държава, а институции които спазват законите.

А истината е.

Казано честно трябва да има кой да плати независимо кой

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Alisha79 написа:

Не търся изгода или някой да ми плаща ! Не ме разбирайте погрешно моля !

Пари и изгода? Никъде не съм писал това.
Значи, за да родиш в Германия ти трябва здравна карта или да си бежанец с такава.
Тя се получава безплатно по пощата.
Тук е въпроса как ще си плащаш зравните.С труд или кеш.
Някоя асоциация или институция, ако ти поемат таксите пак си раждаш без пари!
Но разбери все някой плаща.
Не може да живееш в България, а да искаш да родиш тук на своя глава.
Поне без здравни-аз не знам!
Пътя е следния.Идваш тук работиш.Имаш регистрация.
Сегиз-тогиз отскачаш до любимия/та и се връщаш малко позабременяла.
и се започва социализма!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работила съм 2 години в Германия . Имам здравна карта , имах и регистрация по принцип. Върнах се се 2019г. в България . 

Картата ми има ли давност към момента!? Трябва ли да си платя здравните от тогава до сега !? 

Иначе вече ми стана ясно какъв е пътя ! Благодаря ви за информацията!

Редактирано от Alisha79
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти, като си тръгна отригистрира ли се от общината и от здравната каса? Прочети повече какво е Е 104 и как, като напуснеш Германия го взимаш от немската каса и го представяш в България и обратно  нали сме ЕС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..