Jump to content

Възможен ли е завод на Шкода (Volkswagen) в България

Recommended Posts

Публикувано

В последния брой на авторитетното издание Handelsblatt е публикувана обширна статия за плановете на концерна Volkswagen относно производството на електрически автомобили и изграждането на нови фабрики (Volkswagen plant neue Standorte für Elektroautos). В самия край на материала само в едно изречение е вметнато, че България също била разглеждана като възможна локация, в която да се изгради завод за производство основно на автомобили на Skoda, но също така и на другите марки от концерна.

Новината естествено е поета вече от българските медии и разни субекти и обекти вече умело започват да се възползват от нея. Лично на мен ми е ясно, че няма как подобно нещо да се случи към настоящия момент в България. Причините не са единствено корупцията, неработещата съдебна система и лошата инфраструктура. Има още поне 10 други фактора, които правят подобна мисия невъзможна. Но все пак ми е интересно да чуя и вашето мнение. По-голяма част от учстниците тук се намират зад граница и мнозина са виждали какво означава производствена мощност на подобен концерн.

Та как мислите, защо изобщо господата от надзорния съвет на VAG групата са споменали България като възможна локация?

Отговор

Защото (почти) всички немски концерни използват услугите на тази агенция - https://www.eac-consulting.de/wp-content/uploads/2017/10/EAC-Osteuropa-Automotive.pdf

А тя препоръчва регион Mittel- und Osteuropa (MOE) доста усилено.

osteuropa.jpg

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..