Jump to content

Българска данъчна декларация в превод


Recommended Posts

От немската агенция по приходите ми правят проверка. През 2017 г. работих в България и имам данъчна декларация. Искат незаверен превод. Смятам да го направя сам, но някои термини ще ме затруднят :). Дали ще се намери у някого превод на Годисшна Данъчна Декларация по член 50, дори сканиран, със заличени данни? Би ми помогнало много.

Благодаря предварително.

Валентин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 4
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни в темата

Когато ние доказвахве доход от България, попълнихме някаква бланка, която не се превежда и легализира и я приложихме към тукашната декларация. Само сумите ги писахме в Евро. Ако сте от София, всеки четвъртък на обяд в централата на НАП, може да се срещнете според проблемът с подходящия служител и да ви обясни какво да направите. 

Има отдел, който се занимава с избягване на двойното данъчно облагане. Ако зададете и писменно към НАП въпрос ще ви отговорят.

Редактирано от veronik_veronik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за бързия отговор. За съжаление преводът на Българската декларация се изисква от специалиста по двойно данъчно облагане от Finanzamt Stuttgart. Опитах сам да преведа, отнема много време. Поръчах превод.

Много благодаря за отзивчивостта.

Валентин Тенеж

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 3/3/2019 at 12:24, Aleksander написа:

За това ли става въпрос? 

https://nap.bg/page?sId236fsL=30&sId236dsA=2019&id=384&textMode=0

Здравейте Александър,

Да, за един от тези формуляри става въпрос - Годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2018 г (образец 2001) за доходите на физическите лица . Finanzamt Stuttgart я иска в превод на немски.

 

Благодаря за отзивчивостта и бързия отговор.

Поздрави,

Валентин Тенев

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..