Jump to content

"Когато човек отиде в далечна страна трябва да е готов да забрави ... "


Danny

Recommended Posts

"Когато човек отиде в далечна страна трябва да е готов да забрави много от нещата които е научил, да придобие навици, присъщи на живота в новата земя, трябва да се отрече от старите си идеали и старите си божества, а често коренно да промени самите си разбирания за чест служили до тогава за ръководно начало на поведението му. За онези, които притежават изключителна способност да се нагаждат, новото при такава промяна може да стане дори източник на удоволствие, ала за хора , сраснали със всекидневието в което са се родили, тежестите в променената обстановка са непоносими и те се терзаят телом и духом от новите ограничения, които не разбират.Това терзание нерядко оказва своето действие и противодействие, поражда най-различни Вини и води до всевъзможни злополучия. Защото човек, който не може да се приспособи към новия строй на живота, би било по-добре да се върне в родината си, ако отлага това прекалено дълго, той положително ще умре"

Джек Лондон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 години по-късно...

"Никой не се ражда космополит, и всеки има своя родина. Как да не загубиш връзка с нея и да живееш пълноценен живот? Това трябва да се научи." 

Жан Рено

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Не съм забелязала чак толкова драстични разлики между различните държави,а сменям вече втора.Преди сто години може и да е било така,ала сега,в интернет епохата,е друго.Или така ми се струва на мен,не знам.Може би съм от онези,които лесно се нагаждат,ала на мен ми е дори приятно.

Какви неща ви липсват?Какво точно ви дразни?

Аз се усмихвам на хората и повечето ми се усмихват в отговор.Навсякъде,където съм била досега.Говоря с хората и допускам грешки,те ми се смеят,аз се смея заедно с тях.Останалото в живота ми зависи от мен-къщата,в която живея,работата,която работя,хората с които си споделям.Понякога се налага да търпиш нещо,което не искаш или някой,когото не искаш,но е до време-ако го правиш с години е опасно за здравето в която и държава да живееш.

Не нужно да забравяш.Опита ,който имаш, не се губи.Претопява се и ти остава най-ценното.Просто трябва да си готов да посрещнеш новото,да си любопитен за нещата около теб и да не се затваряш.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..