Jump to content

Банкови преводи към/от България


Recommended Posts

Не намерих подобна информация във форума и исках да споделя това с което се сблъсках.

Банковият превод от Германия към България е безплатен т.е. не се начидляват допълнигилни такси и комисиони, но в България има такса входящ превод за суми над 100 €. Това означава, че ако от Германия преведете над тази сума по левова или еврова сметка, ще удържат такса в България.

Същото важи, ако правите евров превод от българска еврова сметка от една банка в друга еврова сметка също в България.

Превод към Германия също се таксува с такса превод в зависимост от стойността. 

Изключение от горенаписаното успях да открия в Прокредит банк. Няма такса входящ превод независимо от стойността на превода в евро. Евров превод в България или към Германия, независимо от стойността 2.50 € на транзакция. За целта трябва да имате сметка там. Политиката им е да се работи основно он лайн, офисите им са на денононощно самообслужване, а централният им офис в София е с работно време с клиенти от 10 до 15:00 часа. 

Тъй като доста хора правят преводи, плащат кредити се надявам тази информация да им е от полза, както и се надявам други да споделят опита си. Има и други варианти сигурно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 3
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни в темата

Прикрепени снимки

Аз събрах крайно негативен опит от онези струпвания на мошеници наричащи себе си български банки. Извън гореизброените такси има и такса теглене на пари. В моя случай това бяха някакви си 20 евро. Попитах какво би станало ако преведа в Бг 19 евро, ще трябва ли да се доплаща 1 евро притеглене на нулевия остатък? Това, разбира се, са глупости. За себе си мога да кажа, че преоткрих Western Union. Преди години имах проблеми и стях, но те изцяло са променили ценовата си политика. За четирицифрена сума ме таксуваха с 5 евро. Сщото е и за трицифрени суми. За целта е необходимо да си направите профил в сайта им https://www.westernunion.com/

Никога вече банкови преводи посока Бг!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето как изглежда онлайн превод през Western Union. За суми над пет хиляди евро е необходимо да предоставите банкова сметка на получателя, т.е. отново опираме до гореизброените банкови такси. Аз и моето семейство сме от онези, които пращат между 20 - 300 евро, така, че това ни устройва идеално. Има и доста други онлайн оператори, но за сега сме се спрели на този.

west_bg.jpg

Редактирано от Aleksander
Допълнение към публикацията.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
На 12/16/2019 at 12:00, Aleksander написа:

Аз и моето семейство сме от онези, които пращат между 20 - 300 евро

За такива суми вероятно може да се мине с TransferWise. Получателят на средствата се регистрира в TW и си отваря там виртуарлна сметка в левове. След това подава заявка за дебитна карта, която се издава безплатно и се получава по пощата обикновено в рамките на месец. Картата е MasterCard и има месечно ограничение 200 GBP или тяхната равностойност (около 220 €) за теглене от банкомат без никакви такси. Отделно от това с нея може да се плаща в търговската мрежа и онлайн, отново без такси. TW ще приберат своето при превалутирането от евро в лева, когато захраните смеката на получателя. Важно е да се отбележи, че курсът им е много добър. Преди да натиснете бутона „Изпрати“, ще видите в явен вид всички разходи, както и сумата в левове, която ще получи отсрещната страна. Захранването може да стане с банков превод или с банкова карта.

Засега моето семейство изпраща от България навън. Не сме намерили по-евтин, бърз и удобен начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..