Jump to content

От "Подаване на документи за детски надбавки"


vanina

Recommended Posts

От тук можете да преминете към първоначалната тема Подаване на документи за детски надбавки

Здравейте,

Обръщам се към модераторите на сайта :

информацията за детски надбавки, която публикувате тук ,не отговаря на истината.

Моля, не заблуждавайте хората ,че всички фирми които предлагат тази услуга, са мошеници

и не си вършат работата.

Аз лично бях клиент на БГ бюро ,което ми извърши услугата и съм много доволна, тъй като

си получих детските и никой не ме излъга. Освен това, ако клиента няма шанс да си получи

детските, БГ фирмата го казва предварително на клиента и не поема услугата.

И когато твърдите нещо, трябва да го подкрепяте с факти, а не да пишете празни приказки.

Не всички хора са мошеници и не слагайте всички под общ знаменател, защото по вашата логика, би трябвало

тогава и вас да считаме за мошеници за грешно подадената информация на сайта ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казвам се Даниела Узунова и информацията, която е публикувана в този сайт относно детските надбавки е абсолютно достоверна. Официалната информация, която е публикувана тук е взета от сайта на Familienkasse, включително линка с декларацията на български език. Всичко останало, което съм описала е следствие на мой личен опит. Нямам нищо против критики, но нека бъдат подкрепени с факти. Сайта е направен за обща информация и помощ, не  с комерсиална цел. И аз се бях обърнала към подобна "фирма", искаха ми по 150 евро на дете, без гаранция, че ще се получи нещо. Всичко си направих сама по описания по-долу начин.

Как ще се справяте, решавате сами!

Можехте, госпожо. например и вие да дадете повече информация за тази коректна фирма, щяхте също да помогнете на хората и да споделите вашият опит в изготвянето на документите в Германия.Не е забранено, щом сте доволни, направете им безплатна реклама!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Здравейте госпожо vanina,

Отговарям ви защото се обръщате към модераторите на сайта. Не съм само модератор, а и създател на форума bgzentrum.de, предполагам, че това ви устройва.

1. Информацията за детски надбавки отговаря напълно на истината. Това и вие го знаете. Защо мисля така ще разберете от точка 3. Няма да си губя времето да доказвам информацията за детските, ще кажа само, че е от личен опит.

2. В сайта думата мошеник е използвана единствено от вас.

3. Вие лъжете най-безочливо, твърдейки, че сте била клиент на БГ бюро, което ви помогнало и вие сте много доволна. Освен това vanina не е вашето име. Казвате се Кристалина Карагьозова и работите в или имате (все ми е тая) бюро за такива услуги в Мюнхен.

4. Относно фактите. Фактите са следните. Вие и многото такива като вас спекулирате с незнанието на хората искайки нереално високи суми за услуги, които в голяма степен всеки може да си свърши сам. Убеждавате хората, че това е нормално. Това не е нормално. Искате факти. Основния факт е в т.3 и се отнася до вас. Пропуснах да дам адреса ви - Fürstenrieder Str. 284, 81377 München - http://kristalina-karagyozova.blogspot.de/. Мога да ви дам още факти за хора като вас, например лицето Петя Димитрова (Хамбург) която иска 170 евро за откриване на гевербе и 50 евро на месец за водене на документация(!?!) или лицето Борислав Дзипалски, който преди (сега не знам как е) задължаваше хората работещи при него да стават клиенти на същата Димитрова. Мога да разкажа и за адвокатка, която поиска 2500 евро за да заведе мен и съдружника ми до нотариус за регистрация на ГМБХ или за счетоводител от Франкфурт, които ни изпрати при нея и поиска 240 евро за консултация, която се сведе до това: - "Ами направете си ГМБХ". Или за Валентина Ташева, която ни поиска 2х150 евро за попълването на документи за детски надбавки с обяснението, че е много трудно. После се оказа, че не било така и сами съвсем лесно се оправихме защото формулярите ги има на български! Още факти? За това бе и създаден раздела "Пазете се от тях". Да не говорим за това, че няма обявени ценоразписи, не се издават фактури, цените се определят основно по външния вид на клиента, колкото по-закъсал толкова по-високи.

Знам много неща, научих ги по трудния начин. И ми се повръща от хора, които промениха поговорката "Човек за човека е вълк" в "Българин за българина в чужбина е вълк". Всичко лошо, което съм видял в Германия съм го видял от българи. И все пак смятам, че има надежда и има хора, които заслужават помощ. За това, и за тях, бе създаден този сайт.

Не оспорвам нуждата от платена специализирана помощ, дори напротив. Възползвал съм се и съм благодарен. Проблема е, че повечето от тези които я предлагат се осраха от алчност и определят този сайт като заплаха, да заплаха е. Този сайт бе пуснат на 12.03 и до днес (29.04, 15:51) е посетен общо 40399 пъти. Това какво ви говори? Факта, че пишете и то два пъти през половин час едно и също за мен означава, че има полза от този форум ;)

Дошли сме тук не от хубаво. Дошли сме заради възможността да водим достоен живот. Това е възможно единствено когато си помагаме добронамерено. Не се ебавайте с хора, които безкористно искат да помогнат на другите за да не ви се върне.

  • Благодаря! 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О , поздравления за голямото ви откритие, което беше именно и моята цел ,за да видя реакцията ви точно такава, каквато очаквах,

като ме обвинихте в лъжа, без да осъзнаете, че ви провокирам .

Благодаря за изнесените "факти", но това  са "факти" без покритие, които повече приличат на клюкарски истории без видими

доказателства. Всеки може да каже подобни неща и да оплюе когото си иска. Това за мен не са факти ,неуважаеми създатели на сайта !!!

Що се отнася до високите според вас цени, които цитирате, тези цени са съобразени с немския стандарт , а не с БГ -стандарта и няма как да бъдат по-ниски , а това може да го проумеят единствено умните хора ,които разбират за какво иде реч.

След като не ви харесват цените ,сами си правете услугите и не плюйте хората ,които са ви помогнали в труден момент .

Препоръчвам ви ,като отивате и в магазините и супермаркетите , също сами  си определяйте  цените !!!

Мен не ме интересува от какво ви се повръща , но на мен ми се повръща точно от  такива като вас, които искат да получават ,без да си плащат и единствено мога да ви сравня не с българите , а с циганите ,които също като вас искат само да вземат, без да дават- типична черта за хора ,които без да знаят една дума немски и без никакви интелектуални знания идват в Германия, за да се възползват от Социалната система ,за разлика от мен и моите колеги ,които сме дошли в Германия с предварителна езикова подготовка и квалификация от България .

Съдейки от вашия циничен и арогантен език ,стигнах до извода ,че при вас освен липса на интелект има и натрупана огромна злоба в душата ви ,която е провокирана най-вероятно от завист. А завистта се проявява при хора, неуспели и нещастни в живота и вие сте един пример за това . Не проявявайте такава злоба и омраза към сънародниците си ,защото именно злобата ще ви разболее и разяде!!

От вашия сайт лъха толкова много омраза, че тя може да разболее и хората ,които го четат !

А за сайта ви ,дали е заплаха .....ха-ха-ха, много смешно, направо ме развеселихте - не мисля че е заплаха , а точно обратното- творение на НЕКОМПЕТЕНТНИ, ЕЛЕМЕНТАРНИ , ПРИМИТИВНИ И УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕНИ индивиди ,търсещи начини и място с цел ОЧЕРНЯНЕ на образовани и владеещи чужди езици хора , хора, придобили своите знания и умения с много труд и предварителна подготовка още в България, преди идването си в Германия. Такъв сайт няма как да бъде заплаха ,освен да излъчва само негативизъм и простотия , много типична за неговите създатели, които чрез поместване на лъжлива информация се опитват да внушат едва ли не

" голям житейски опит" в Германия без никакви познания по немски език ,  и които умело търсят работа за чистачи.

Неуважаеми създатели на този сайт ,ако искате да бъдете позитивни хора, бъдете добронамерени и елиминирайте лошотията от себе си ,за да се почувствате щастливи ,макар и неуспели !!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Госпожо, яжте, пийте, носете новите дрехи и не ни занимавайте с глупости. От вас полза тук няма. Паркирайте си метлата на друго място.

  • Благодаря! 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
... Мен не ме интересува от какво ви се повръща , но на мен ми се повръща точно от такива като вас, които искат да получават, без да си плащат

Здравейте vanina,

ще Ви отделя 5 минути, без да има претенцията да бъда застъпник на една или друга страна в този спор.

Просто изпълнявам задълженията си на модератор, които впрочем върша напълно безплатно.

Идеята на този сайт е да даде възможност на българите в Германия да обменят помежду си безплатно една или друга информация.

Защото е напълно естествено, ако даром си приел, даром и да дадеш.

Много вероятно е понякога споделената информация да е непълна или дори частично невярна, или просто неактуална,

но в крайна сметка това е форум и всеки има право да сподели гледната си точка или житейски опит, стига да не нарушава правилата му.

За Вас обаче притежаването на информация и нейното споделяне е просто бизнес (нямам нищо против него, щом е законен),

така че най-добре е да намерите място, където да го рекламирате.

Един форум за безплатно споделяне на информацията едва ли е най-подходящото такова...

Считам подхванатата от Вас дискусия за изчерпана и заключвам темата. Освен това се съмнявам,

че изобщо ще имате желание отново да посетите форума ни.

Все пак, ако желаете да защитите позицията си, моля да използвате темата Право на отговор.

Поздрави!

5595025398cc5.jpg

  • Благодаря! 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..