Jump to content

Изгонване от квартирата по време на пандемия!


Recommended Posts

Здравейте!
Януари получих  напускане /кундигунг/ от работата. С него получих и кундигунг за жилището в което живеех, то  се предоставяше от фирмата в която работех. Заведох дело и съда реши от март до май мога да стоя и в края на май  да напусна жилището.Започнах да търся квартири, но заради карантината никой не предлагаше.Месец март започнах друга работа, но 2 месеца не работехме заради карантината.Сега от месец май започнаха да излизат обяви , които се освобождават за наемане след месец два.Все още нямам друга квартира.
Искам да попитам, могат ли да ме изгонят насилствено от старата квартира защото реално ще спя в колата не искам да ме изгонят от новата работа!
Някъде бях, чел че Меркел за 6 месеца е забранила изгонването от квартири!
Полиция ли да викам, ако поискат насилствено да ме изкарат !
 

Редактирано от Donjons
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Най-активни дни

Отговор (Редактирано)

Забравих да допълня.Аз съм с Untermiete договор
Моите бивши шефове и те са под наем, спят и работят там . Преди една година собствениците на имота  искаха да спрят договора им и да ги изгонят, но съда реши в полза на моите  шефове до края на месец май и те трябваше да се изнесат.Но сега разбирам , че остават заради карантината и няма да се местят,а мене искат да ме изгонят.Казах им вие щом оставате и аз имам права  и ме лъжат какво ли не!
Никога не се доверявайте на немци, имам договор за наем с тях а после казваха,че НЯМАМ НИКАКВИ ПРАВА ТУК, че договора  аз съм си го написал.
Дори за кундигунга за напускане на жилището пишеше , че не съм им платил пари за една година наем, а парите директно ги взимаха от заплатата ми.Нали те ми плащаха. Моя адвокат, като прочете кундигунга ме попита как са им плащал наема и имам ли някакви документи.Казах от заплатата ми взимаха парите не мога да докажа. А той каза, дори и да не си им платил една година и си искат парите трябва да заведат дело. И не смеят да го направят, защото са криели доходите то това е една от причините собвениците на имота да ги гонят!
Преди да ги дам на адвокат търсеха физически контакт с мене  да ги ударя или счупя нещо. Хубаво,че не съм го сторил!

Знаете ли след като получиха писмото от адвоката ми станаха други неузнаваеми , така мили, като мишки  и искаха да се саморазправят с мене защо съм потърсил адвокат! Е НАЛИ НЯМАХ ПРАВА!

Стана като филм, но един съвет учете немски и никога не лъжете.
Германия освен, че е полицейска държава в хубавия смисъл е и адвокатска ИМАШ ПРАВА !!!

Редактирано от Donjons
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..