Jump to content

Arbeit agentur пари за безработни и Job center


Recommended Posts

Здравейте!

От януари  съм безработен /раб. стаж 2 години/. Регистрирах се в бюрото  по труда чаках обезщетение.
До март не бяха превели нищо все някой документ искаха и чаках.

До тогава имах средства и си плащах за наема и т.н, но парите свършиха

Моя позната ми каза, докато дойде обещетението да кандидатсвам за средства в Job centera.

Март кандидаствах в Job centera и докато събера документите получих обещетението за безработни 700 euro, което е само 3 месеца до март.

Подадох  документите, които искаха и документа за обещетението от Аrbeit agentur в Job centera.

Получих одобрение за помощ от март до август за сума 216 евро.Ето цифрите 700+216=916.Квартира и ядене.

Все още съм безработен.Търся работа но не разбирам немски.

Трябва ли да им се обадя? Защо не са отчели от април месец няма  пари за безработни да получавам.

 

 

Редактирано от best86
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имате право доколкото знам и за помощ за плащане на наема Wohngeld. Най-добре би било да си намерите работа, по мои наблюдения посредническите фирми в момента предлагат работа, явно при вас проблем е немския. Може да търсите и ebay kleinanzeigen.

Получаването на помощи, обезщетения е свързано с много проблеми и неясноти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговор (Редактирано)
преди 10 часа, veronik_veronik написа:

Имате право доколкото знам и за помощ за плащане на наема Wohngeld. Най-добре би било да си намерите работа, по мои наблюдения посредническите фирми в момента предлагат работа, явно при вас проблем е немския. Може да търсите и ebay kleinanzeigen.

Получаването на помощи, обезщетения е свързано с много проблеми и неясноти.

На старата работа общувах на английски.От декември , когато ми дадоха кундига си търся работа, особено когато много фирми фалират да намериш работа без ценз и език си е късмет, и не съм дошъл за помощи.Искам да се преместя  в друг град, но кой дава квартира на безработен? Всичко е един омагьосан кръг.Параграф 22.Значи има една омраза ненавист от старите И/Емигранти към новите.Още когато дойдох Един от нашите 12 години тук работи в строителството ми каза Ииии и ти ли дойде? Преди тук бяхме 30 българи сега сме към 900.Всеки търси късмета и щастието си му отвърнах.Същия  след година го виждам и ми реве шефа го изгонил останал без работа.Викам му няма страшно поне докато си намериш работа бюрото по труда обезщетение ще ти плаща.Развика ми се държавата не дава обезщетение.Попитах го защо? -Амииии защото съм с гевербе пуст капитализъм.Искат само да работиш т.н започна да ми обеснява.

После от познати разбрах , ами човека не си плащал данъка за безработица и затова нямал обезщетение.Същия 7 броя да си избера едно.Споделя ми-Търсех да е с южно изложение да сложа сателита и да е на първия етаж. Женката се страхува от земетресения хехе то тук няма континентални плочи...

Малко се отклоних с мойта реплика

 

Аз попитах трябва ли да им се обадя в джоб центъра?

А отговора ви бе отивайте на работа не стойте на помощи.Идете при посредническите фирми, които се славят за некоректни. Дори заради тях промениха закона от 1 януари  в Германия забраниха наемането на работници чрез посредническите фирми в месопрерабователния сектор.Скоро очаквайте в строителството, хотелиерството и пуцинг брншовете.

Та доколкото съм запознат имам някакви права.И едно от тях е да си подам документите в джоб центъра и съм покрил изискванието 1г.работа. От тук нататък е тяхно задължение да проверят молбата ми и дадат средства, докато си намеря работа. Нали арбейтлосгелд 2 е точно за това !

Редактирано от best86
  • Благодаря! 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да ви уточня, без да се заяждате, че има различни посреднически фирми и това, че българина винаги е в позиция, че някой ще го излъже и измами е друга тема и какво казал някой си и т.н.  Основният проблем на експлоатираните в месопреработвателни сектор и не само е ниското ниво на хората и незнанието на език, но незнам защо го пишете въобще, като не търсите работа в този бранш.

Първата фирма, чрез която намерихме работа в Германия, която работеше, като цайт фирма предлагаше много добро възнаграждение, което нарастваше и накрая почасовота ставка беше повече от мечтана. Паралено с това продължавах да ровя посредническите фирми и намерих няколко, които се занимават с директни назначения, заплащането е същото, като на директно назначените. Посредника получава от работодателя в началото голяма комисионна.

 Назначаването директно в някоя фирма е трудно и често става с препоръка от някой, който работи там. След 2 отказа, вече съм на такова работно място, благодарение на това, че бях препоръчана. Освен това ако някога цайт фирмите са ползвани само за работа за кратко време някъде и после могат да те изпратят някъде другаде, защото основно е било по заместване, днес има фирми, които назначават само и единствено с посреднически фирми и след година те назначават директно,  ако те харесат и това го минах. Част от служителите в тази фирма в която работех подобно на теб не знаеха немски, но във фирмата се ползваше английски  на всички нива и дори тези в производството нямаха проблем и работеха на английски и говорим за добро заплащане. Питала съм собственика на фирмата не му ли е неизгодна и защо е взел това решение. Той ми каза, че за него това е голямо улеснение, две от изпратените служителки след няколко месеца бяха бременни, друг излезе в болничен, но за него това няма никакво значение, защото цайт фирмата поема отговорността и веднага намира заместник.

Моя приятелка германка напусна работа си с постоянен договор и започна работа в желана от нея от фирма, топ работодател в региона чрез цайт фирма, защото това беше единственият път към желаната фирма и днес вече е директно назначена. Така че, нещата въобще не стоят както си ги представяте. Научете се да изслушвате различните гледни точки и да уважавате, че някой е отделил време и внимание на проблема ви и споделя опита си, на база казаното вземете най-доброто и правилно решение за вас. И тъй като и аз като дойдох бях регистрирана в бюрото по труда и знам как притискат да се започне работа и да те отпишат от системата, за социала имам само индиректни наблюдения, но и там бумащината, мотаенето и натиска не си заслужават. 

 В предходен пост бях написала посредническа немска фирма, която намира работа и осигурява квартира. Същата тази фирма работи на различни езици, включително търсеха и представител с български език.

И в заключение ви пожелавам да намерети най-добрия изход за вас и да търсите решението, възможностите а не проблема в една ситуация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..