Jump to content

Връщане на социалните помощи.


AinStein

Recommended Posts

По радиото говореха за промяна в закона за социална помощ на граждани от ЕС не на немските граждани.Защото много хора неправомерно и правомерно са се възползвали и искат да се връщат дадените пари.Било голям разход за държавата.Всичко е заради богатите украинци със скъпите коли.Вчера по българската телевизия казаха, че Чехия забранява със закон достъпа на украинските бежанци до тяхния социал.Ще търсим Меркел ние, ама.Който ял, :) ял.

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 4
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Отговор (Редактирано)

Намерих текста за Чехия.
Броят на бежанците в Чехия е намалял до 200 000. Австриецът иска да намали "социалния туризъм"

Според оценки от регионите в момента в Чешката република има над 200 000 бежанци от Украйна, каза министърът на вътрешните работи Вит Ракушан (STAN) в програмата на чешката телевизия Otázky Václava Moravec в неделя. Около 140 000 души очевидно са напуснали страната, тъй като досега са издали приблизително 342 300 визи за временна закрила. Чехия все още няма точен преглед поради факта, че не е гранична страна на Шенгенското пространство, отбеляза австриецът. Той също така заяви, че иска да ограничи „социалния туризъм“ на хората, които тръгват на пътуване до Чехия само за да получат месечна вноска от пет хиляди крони.

Чешките власти трябва да получат по-добър преглед в края на май. „По искане на Чешката република до 31 май трябва да бъде пусната паневропейска ИТ система, до която нашите полицаи и всички ще имат компетентен достъп. И наистина ще видим колко хора са се върнали“, каза той. Държавата вече има информация за регистрациите, но не е сигурна дали бежанците продължават да остават на съответния адрес. ...............................................

целия текст тук
https://echo24.cz/a/SR9My/pocet-uprchliku-v-cesku-se-snizil-na-200-tisic-rakusan-chce-omezit-socialni-turistiku
 

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговор (Редактирано)

Днеска говорих с тези богатите немци.Отдавна не бяхме се засичалии от лаф на лаф му викам май социала ще го спират? .И той сподели ,че това желание е било доста отдавно предложено от една от партиите в техния бундестаг определено за ЕС гражданите .Сега заради украинците ще го приемат предложението.Немеца ми каза,че не се връщат всички пари,някъде към една трета и зависело от много неща.Примерно дали сте търсели работа, дали е имало някакъв курс на обучение, нарушения на обществения ред, а детето върнало ли се е в  България да учи или е завършило тук.С една дума да си примерен помага ти държавата, но иска резултати ,а не да храни бездънна яма.И по този начин ще се спре да стоиш на  ниска заплата, а през свободното време да работиш нелегално.Даде пример , ако работите, но и сте на социал по 800 евро за цялото семейство.Правят 100 хиляди евро за 10години само за вашето семейство подпомогнати да изучите децата си и да живеете, сигурно към 30 хиляди ще връщате или вие или децата.Нещо като кредит, за да се стимулират хората да се образоват, преклалифицират и досега при Меркел бе така, новите са различни.Е това , ако се приеме много народ ще се върне в България, особено ромите.Все пак държавата колкото и да е богата как издържа 20 милиона пенсионери и към 10 милиона на социал.В една от темите за безплатната правна помощ пишеше че ще връщаш парите за правна помощ, ако си забогатял.Затова почвам да вярвам ,че може да го приемат този закон! НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД!

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..