Jump to content

Важно!!! Първо четете - после питайте!


AinStein

Recommended Posts

Забелязах, че доста от въпросите са почти едни и същи.Имат си и отговори, но никой не си прави труда да чете.Затова, ако не ви отговорят.Значи е писано.А, ако не е писано и не ви отговорят, значи никой не му дреме за въпроса ви.Аз в началото имах късмета  да рецитирам Хайне пред една хубава, стройна, руса и пищна немкиня, а тя взе че се разплака.защото никога не са  и рецитирали стихове.Е тогава бях в еуфория от желанието ми да завладявам нови земи и да черпя знания.Толкова хъс и стремеж имах.Това бе след пристигането ми в Германия.После разбрах, че уж моите мили познати, които казваха, че е срамно да взимаш детски, добавки надбавки, да се нареждаш за храна пред тафел. Срамно да си на социал, срамно е да си в държавно жилище и се гордяха със скъпо обзаведените си апартаменти.Преди устата ми бе отворена , дори с паднало чене от възхищение.Гордеех се, че такива сънародници имах, а това в медиите дето пишат за българите и социала е измислица.А истината се оказа друга.Всичко е било ИЗМИШЛЬОТИНА И ЛЪЖА! Същите бяха минали през безплатните немски курсове,минали или са на социал, защото работят миди джоб , а през свободнот време нещо частно печелят.Същите са в субсидирани жилища т.е държавни и просто не искат новите имигранти да се възползват от правата си.Та тази пищна дама в началото помагаше в преводите и т.н, но после, като разбра, че не съм прелетно птиче - отрезня.Когато откажеше за някой превод, документ или съдействие.Влизах в нета и с часове си превеждах от немски.Закони според други трикове, как да бъдеш на социал в Германия.
Толкова обширна информация и документи има.Остава само желание и мотивация за четене.
Не се намери един в прав текст да напише тема как да бъде на социал или как да взима надбавки и финансови добавки.
Щях да му отговоря!Акоработиш ще имаш кинти да си купуваш хубави неща.Но, ако искаш да само да ядеш ето ....
Една година работа с осигуровки и имаш право на социал, който е от 1 евро до 3800евро.Хубава сума нали?Но зависи-семеен ли си с колко деца си и т.н.Имам един немец комшия с 5 момичета:) явно са гонили момче!
Децата от годинка до 9 някъде.Жената на възраст-40, а той към 55.Абе голяма врява и радост е в тях и пред къщата им.
Е тези хора не работят, а гледат децата си.Едни бъдещи работливи немци.
 

Обезщетение за безработица II/социално обезщетение

Обезщетенията за безработица II и социалните обезщетения са част от обезщетенията за осигуряване на издръжка и по този начин част от обезщетенията за осигуряване на достойно ниво на издръжка. безработица II В допълнение към стандартното изискване, което се взема предвид в размера на така наречените стандартни изисквания, свързани с изискванията, обезщетението за и социалното обезщетение включват и съответните изисквания за настаняване и отопление, доколкото тези изисквания не са покрити от доходи или активи, като се вземат предвид удръжките и защитните активи. Освен това може да има допълнителни нужди, които се вземат предвид при специални житейски ситуации като самотно родителство, бременност или скъпо хранене, необходимо по медицински причини.

Нормативни изисквания

Стандартното изискване за осигуряване на препитание включва по-специално необходимостта от храна, облекло, лична хигиена, домакински вещи, домакинска енергия без пропорциите, свързани с отоплението и производството на топла вода, както и необходимостта от участие в социалния и културен живот в общността ( т.нар . социално-културен екзистенц минимум). Стандартното изискване се взема предвид като месечна еднократна сума. Бенефициентът решава самостоятелно относно използването на предоставените обезщетения за покриване на стандартната нужда (част от обезщетение за безработица II или социално обезщетение). В допълнение към редовните нужди като храна, нередовните нужди като облекло трябва да бъдат покрити от съответните услуги. Размерът на съответните стандартни изисквания може да бъде намерен в таблицата по-долу.

Стандартно изискване за обезщетение за безработица II/социално обезщетение от 1 януари 2022 г

 

 

za.thumb.jpg.2f731ccb05b6585b984197ed89fcf45e.jpg

  Гугъл ми е превел бижу, имал е предвид двойка, може и джендъри

 

 
Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 3
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Браво за усилията! Поздравления! Аз съм на мнение, че няма нищо по-добро от това да НЕ си на социал. В крайна сметка в Германия може и да ти взимат много данъци, но пак се печели добре, има и много алтернативи. Да, зависи къде си в Германия определено , но с постоянство, според целите и възможностите за желаната длъжност и съответното ниво на езика човек може да си намери мястото, да е добре и да върви напред.

  • Харесва ми 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговор (Редактирано)
На 10/4/2022 at 16:19, veronik_veronik написа:

Браво за усилията! Поздравления! Аз съм на мнение, че няма нищо по-добро от това да НЕ си на социал. В крайна сметка в Германия може и да ти взимат много данъци, но пак се печели добре, има и много алтернативи. Да, зависи къде си в Германия определено , но с постоянство, според целите и възможностите за желаната длъжност и съответното ниво на езика човек може да си намери мястото, да е добре и да върви напред.

Никога не казвай никога
Идваш почваш на строежа работа, пада ти кофа на крака.Уволняват те, поради дълъг период на болнични.Не може да си намериш работа, защото никой не те взима.Искат някой за мръсната работа.А ти си временно или постоянно неработоспособен и държавата ти помага в този случай.
Същото е и с децата дето гледаш, пак си неработоспособен за бюрото по труда, щом гледаш 3 деца.Мъжът ти няма заплата, защото в момента учи немски, за да може да издържи изпитите по агрономство, което е завършил в България.В момента толкова много неработещи украинци учат немски с работещите незнаещи имигранти.Познайте кой ще е по-добър в знанията си.И не ми казвайте -учи и работи.Заразлика от България тук се работи, а не да се правим.
Всеки поради някаква причина е опрял до социала.
Не може всички да са под един знаменател.
Всеки гони своя интерес.
Едни са за далаверата, други за ядене щото в БГ е бил гладен и неубут и т.н.
Ако знам немски перфектно-щях да завърша някакъв курс, училище или практика и щях да бъда нумеро уно.Парите щяха да валят.Защото в Германия не се гледа смартфона и дрехите дето носиш, а знанията.
Тук има свобода да печелиш и да не си на социал.

Преди малко понбнт даваха по новините.

Българска кампания, която събра около 1000 сънародници

в Мюнхен за да научат вариантите, които предлага България, за тези, които мислят да се завърнат.Явно са все начетени, успели и богати българи в Германия.Те никога не са били на социал, а колко от тях влизат във форума да пишат се питам.

Нали успелите и начетените са авангарда на една нация и един форум:)

За някакво Успели Българи

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, AinStein написа:

Тук има свобода да печелиш и да не си на социал

Това имах впредвид. Има хора, които наистина са болни в безизходица, на масовия случай не е такъв.

 

преди 21 часа, AinStein написа:

Ако знам немски перфектно-щях да завърша някакъв курс, училище или практика и щях да бъда нумеро уно.

Не е нужно езика да ти е перфектен за да учиш нещо. Особено ако е свързано с нещо с техника с прилични познания ще се справиш. И без особена квалификация и с не кой знае какви познания по езика има добри шансове, стига да попаднеш в добра фирма. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..