Jump to content

Покана за среща в Хановер - Bulgarischer Tag im Rathaus 2015


Recommended Posts

Здравейте, публикувам една покана към всички българи в Хановер и района. Надявам се информацията да ви бъде полезна  ;)

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Тема: Тържество и информационно мероприятие за българите в Хановер

Място: кметството в Хановер

Дата: 12 юни 2015

Час: 16-19 часа

Уважаеми сънародници и приятели на България,

от месеци плануваме заедно с българския консулат в Хамбург и с град Хановер едно голямо и първо по вида си мероприятие. Днес искаме да поканим всички заинтересувани сънародници и техните семейства в красивите зали на кметството в петък, 12 юни 2015, от 16:00 в Neues Rathaus (Mosaiksaal u.a.). За децата ще има и детски кът, където те могат да си играят или занимават под надзора на немски и български възпитателки.

По специалното желание на кметството това събитие преследва целта да подкрепи и ориентира българи, които са от скоро в Хановер, а и да облекчи началните им усилия да намерят своето място в новото общество.

Но това тържество се обръща и към по-отдавна живеещите в Хановер българи. И ние искаме да поздравим отскоро дошлите ни сънародници:

Ансамбълът АПАСИОНАТО с предимно български оперни певци от Хановер поздравява всички присъстващи с уникална музика. Опитни в различните области сънародници помагат в двуезични информационни щандове и форуми по различни теми, други просто с присъствието си и участието в разговори и дискусии. Ние искаме да използваме тази среща да представим и какви са усилията ни да поддържаме българската култура в Хановер (българско училище, българска църква, културно дружество), а и проф. Имейер, нашият почетен консул от Хамбург, се радва много на възможността за интензивен контакт с българската общност тук.

Аз се надявам също много от Вас да могат да допринесат за една истински пъстра шведска маса с българска баница от всеки край на България, или пък с някоя питка. (Би било чудесно, ако тези, които имат намерение да донесат баница, могат да ми пишат. Това много ще помогне да плануваме, колко място ще ни трябва.)

Затова се обръщам към българите и техните семейства, живеещи в Хановер и околностите - заповядайте на един истински интересен следобяд, който ще завърши с кръшни български хорà!!!

Ако имате въпроси или желание да помогнете по някакъв начин на 12 юни, моля се обърнете към мен, най-добре по имейл.

Ако може и някои от вас да пуснат тази покана и по Facebook групите на българи в Хановер, би било чудесно! Ако някой има хубави български символи (напр. голямо знаме, герб, битови покривки) на разположение, може да ми пише.

Много ще се радвам, ако се видим с много от вас на 12 юни в новото кметство!!!

И oще отсега безкрайно благодаря на тези, които подкрепят осъществяването на този чудесен следобяд...

Сърдечни поздрави,

Гергана

Мейла на Гергана е gergana_naumann@yahoo.de

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • Отговори 1
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Любопитен съм дали някой потребител или гост на форума ни е успял да посети въпросната среща?

Ако има такъв и сподели с няколко думи впечатленията си ще бъде чудесно.

Предварителни благодарности на отзовалите се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..