Jump to content

AinStein

Recommended Posts

В този сайт https://weknowthelaw.eu/ има доста полезна информация за Германия.

В статията :
Какви документи са ми необходими при сключване на трудов договор в Германия (Arbeitsvertrag) ?

прочетох:

При сключванена трудов договор не е небходимо непременно да имате адресна регистрация в Германия, нито дори банкова сметка в Германия. Вие може да се регистрирате в общината и да откриете своята банкова сметка в последствие. Имайте предвид, че след като подпишете трудовият си договор, то той може да Ви бъде полезен при подписване на договор за наем в Германия. 

Абе нещо не ми се верва.Някой да подпише с теб без тези документи, но какво ли не правят адвокатите само да прикоткат клиенти.А може би може-кой знае!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговор (Редактирано)

Правни консултации по имейл,но не са безплатни.
Имат и съвети през whats app:)
Затова пък има много безплатни шаблони за например
Възражение срещу прекратяване на договор.

В този сайт https://www.anwaltonline.com намерих много информация и готови образци за възражение за прекратяване на договор за работа, наем и т.н.Опс има и закон за коня :) Ние от балканите нямаме породисти коне, а катъри от онези работливите.

Разглеждайки сайта попаднах на решение на съд, което много ме озадачи.Двете котки и сумата за пансион.Между другото тук в Германия може да видиш на каишка по-често котки и кучета, отколкото деца от немците.Имигрантите си имат и правят деца, нали ще поддържат пенсиония фонд за пенсионерите.А Австрия ни даде вето за Шенген, щот сме пускали към тех Имигранти, а и сме стреляли по тях!

та ето ви решението:

Решението се основава на следните факти:

На 19 юни 2021 г. окръжният съд в Мюнхен осъди двойката ответници да напусне тристайния си апартамент под наем от 77 кв. м в Мюнхен-Рамерсдорф и да го предаде на хазяйката, която води дело за лично ползване, като даде срок предизвестие до 31 декември 2021 г.

Първоначалните наемодатели на апартамента, предоставен на ответника въз основа на договора за наем от 1 март 2013 г. за сега 759 евро на месец плюс 60 евро за разходи за отопление, прехвърлиха това на нейната праплеменница, която съди през лятото на 2020 г. в замяна срещу месечна доживотна рента от 800 евро.

По молба на прехвърлителката, двойка над 80 години, ищцата се задължава да я издържа и с пазаруване, поръчки и посещения при лекар. В писмото за прекратяване за лично ползване от 15 октомври 2020 г. ищцата се обосновава с факта, че трябва да плаща 1300 евро наем за обитавания в момента двустаен апартамент от 50 кв. м, който се намира на около 2,7 км. Пра-чичо и пра-леля са зависими от тяхната издръжка поради възрастта си. Помощта на ищцата за битови нужди била предпоставка и причина за прехвърляне на собствеността върху апартамента, който се намирал в същата сграда като нейните роднини. Тя не само работи от вкъщи след Corona, така че от една страна може също така да осигури бърза помощ при спешни случаи, а от друга страна също се нуждае от проучване за това. Тя иска да се премести в апартамента с партньора си и двете им котки.

Подсъдимите смятат, че съдействието е възможно и от сегашното разстояние. Това също не е необходимо. При затруднени финансови обстоятелства търсенето на апартамент не е разумно. Едно преместване би влошило значително болното здравословно състояние на съпругата.

Преговорите за досъдебно споразумение бяха неуспешни. Ответниците са поискали 10 220 евро за настаняването на двете им котки в котешки пансион, което се налага поради преместване, и още 26 460 евро за компенсиране на очаквания по-висок наем в 5-годишния период, докато ищецът е имал само предлага 6250 евро.

В тази връзка съдът посочи:

Винаги трябва да се спазва решението на наемодателя сам да използва апартамента. Въпреки това, искането за използване трябва да бъде достатъчно конкретно и конкретно и сериозно преследвано, трябва да се основава на разумни или разбираеми причини и не трябва да бъде злоупотреба.

С оглед на подробните и напълно разбираеми и достоверни от гледна точка на съда изложения на ищеца, няма съмнения относно заявеното от ищеца желание за саморазправа. Тук не е от значение конкретното актуално здравословно състояние на прачичото и пралелята на ищеца. С оглед на възрастта спешната нужда от помощ е толкова очевидна, че дори ослепителното здравословно състояние в момента по никакъв начин не би говорило против желанието на ищеца да я използва.

Дори и засвидетелстваното високо кръвно налягане на малко над 70-годишната подсъдима с риск от инфаркт и инсулт не обосновава предположението за особено затруднение по смисъла на закона, противопоставящ прекратяването.

Предполагаемата невъзможност за намиране на подходящо алтернативно жилищно пространство също не беше достатъчно представена: Усилията, положени да се опита да се наеме апартамент чрез онлайн портали, за които е известно на съда, че генерират голям брой бъдещи наематели, във всеки случай са достатъчни, за да изпълнят задължението на ответника за намиране на заместващ апартамент при разумни условия не е достатъчно, още повече че мотивираното представяне се отнася до запитвания от 2021 г., повече от два месеца и половина след получаване на предизвестието за прекратяване.

Според съда на ответниците трябва да бъде даден срок за изваждане до 31 декември 2021 г. С оглед на достоверно описаните здравословни ограничения и също напредналата възраст на ответниците с тежкото им финансово състояние, те несъмнено са в неравностойно положение на пазара на наеми в по-голямата част на Мюнхен.

Присъдата е окончателна след оттегляне на жалбата.


AG Мюнхен, 09.06.2021 г. - The: 453 C 3432/21

Източник: PM на AG Мюнхен

 

 

 

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..