Jump to content

Сигнал за нова измама


AinStein

Recommended Posts

Deutsche Rentenversicherung Bayern Süd предупреждава
 за нова измама

има все повече съмнителни обаждания към пенсионерите. Обаждащите се се представят за служители и искат банкови данни по телефона.

DRV Bayern Süd спешно предупреждава срещу подобни обаждания и посочва, че законовото пенсионно осигуряване не се свързва с клиентите си в тази форма. Изключва се телефонно запитване на банковите данни на получателите на пенсия. Следователно на съответните запитвания не трябва да се отговаря при никакви обстоятелства.

Особено внимание се изисква преди всичко, когато се иска незабавно прехвърляне на парични суми по телефона. В такива случаи винаги трябва да информирате полицията.

Ако не сте сигурни, DRV Bayern Süd е винаги на разположение на своя безплатен сервизен номер 0800 1000 480 15.

За да подпомогне своите клиенти, Deutsche Rentenversicherung представя най-често срещаните трикове в своята брошура „Пазете се от измамници“ и обяснява как най-добре да се защитите. Брошурата е насочена не само към пенсионерите, но и изрично към роднини и съседи на възрастни хора и служители на медицински сестри, тъй като те могат да бъдат ценни контакти в случай на съмнение.

Редактирано от AinStein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..