Jump to content

morningstar1

Потребител
 • Мнения

  45
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  10

morningstar1 последно спечели на 25 Септември 2017

morningstar1 получи най-много харесвания!

Обща нформация

 • Град
  bunde
 • Страна
  DE
 • Политика
  Да

Последни посетители

1379 профилни разглеждания
 1. Марго привет,ще ти кажа какво ми казаха.И при нас ни порязаха.Извади си бележка официален документ от БГ от АСП ,например декларирай ,че ти или съпруг работят тук и им поискаш документ в,който да пише ,че нямаш там право на детски.После го преведи и напиши възражение докато не е минал срока и ще ти ги изплатят.Да има дати от кои периоди е.
 2. Разбирам Ви,имам син от първия си брак Вашата ситуация е като моята.Работи съпругът ми ,ние обаче имаме своя дъщеря,родена 2 г след сключване на брака ни. Фактът ,че сте сключили брак с майката за жалост не ви прави законово обвързан с детето.Ако тя работи ще взема но не е със задна дата.Иначе ние получихме за 2 г назад .
 3. Нима не разбрахте ,че хората искат акт за раждане,ако имате свое дете и работите и плащате данъци отговорът е да можехте да вземете за 4 г назад близо 8000 евро,но след като детето не е ваше няма как.
 4. Мисля,че лично Вие не.Но ако съпругата Ви работи да има право.Първото,които научих тук от крякаща тайфа е,че детските надбавки са данъчни облекчения. Ако вие имате дете, независимо или осиновено да.Досега бе за 4 години назад.Тук постъпи информация ,че от 1.08.2018 ще изплащат само за 6 месеца.Иначе има хора,които са се взели накуп със задна дата за4 години назад.Не съм експерт ако греша ,моля да ме поправят.Желая Ви много семейно щастие!
 5. Искам да изразя благодарността си към създателите на сайта,към всички потребители,П.Петрова,Маргото74,крякаща тайфа,от сърце ви благодаря за помощта,подкрепата,безценната информация относно нелеката задача за изплащане на киндергелд за 2 години назад. Днес в контото ми бяха преведени 3445 евра.Около 3 месеца и половина след подаването им.Разбира се много ми помогна с попълването служител на Фаре мобилитат,отделно ме посъветва превантивно да подготвя и удостоверенията за постоянен адрес.Аз в бг съм вземала детски само 2015 4 месеца и 2 до февруари 2016,и документ има и тези обаче вместо да си удържат по 25 евра за тия 6 месеца,са тръгнали и за цялата 2016 и 2017 удържали по 25 на месец ,трябва да платят още към 500 евра.. Но това е бял кахър... Благодаря ви скъпи сънародници, хубаво е,да знаеш,че собствения ти народ,подаде ръка в труден момент. Всичко това ме кара да вярвам,че ние българите можем да променим нещата заедно.
 6. Ще съм Ви много благодарна за имейл на който да отговорят ,писах в Нюрнберг ,дори немски домейн си направих седмици нищо, Моля ако желаете и на лични може.Относно номера на документите не мога да да намеря писмото имам само на онези от решението за настоящите детски подадохме 2 отделни комплекта документи за едно и също дете ,но сега става дума за задната дата ,Дали ако им напиша този номер ще е добре .
 7. Благодаря!На мен ми преведоха писмото от Майнц,щели да ми бъдат изплатени всички средства ,така пишело на правно основание- техния немски закон.За документи просто няма какво да ми искат дала съм ВСИЧКО и двата договора на мъжа ми и от България всичко,удостоверения за постоянни адреси на мен и на детето за периодите, всичко,които ни каза да приготвим и попълним служителка на !Faire Mobilitat,тя ги попълни на немски език освен кръв и урина да ни искат друго не остана,както наш приятел се шегува....Ще чакаме и ще подбутваме.
 8. Мерси , Вас Ви препратиха там след като сте пратили целия комплект първо в Нюрнберг??От тяхното писмо ,което не мога да преведа следва ,че са получили и обработват там документите.Не мога да попълвам нови документи и за тях но като не мога да разбера какво пише в писмото ,тук явно няма кой да помогне ,както и да е . Тоест аз не разбрах ,говорим за детски надбавки със задна дата ,моите са за 21 мес назад. Ако сте писали по 4 имейла тоест това е един месец за детски със задна дата ,да не би Вапите да са за 4,5 месеца назад. Извинявам се за въпросите,но другата дама говори за 7,8 месеца това си е доста сериозно време а аз и детето ми нямаме намерение да живеем и да се устройваме тук дойдохме за да помогнем на съпруга ми с документацията и да приберем тези и други средства ,които му се дължат,избрали сме си друга англоговоряша страна но мъжа ми си работи тука докато приключим процеса и ние сме принудени да стоим на 10 градуса и дъжд.. Ако не толкова строго секретно какво да им пиша по имейл..нещо от сорта ,Добър ден какво става с детските ми надбавки номер еди кои си,дали няма да ги изнерви ,но тия ако не ги ръчка човек нищо не правят. Аз не разбирам защо в пълен размер,ние получаваме с решение от 12.юли по 192 евра,но за тези настоящи подадох един комплект а за другите със задна дата отделен . Би следвало нали например ако човек има да получава 4000 евра за минал период да с атолкова ,не разбирам накъсванията и отделни преводи ,на нас ни преведоха през август накуп за 2 месеца от решението. Благодаря Ви, Благодаря
 9. Маргото74 и Тина Гушкова, Искрено се радвам за вас ,мили дами. Браво !Ние получаваме настоящ киндергелд но моята битка е за онези със задна дата,горе долу за 22 месеца ,подадохме ги на 15.07 и получих писмо ,което с хиляда гъгъл преводачи не мога да преведа напълно ,ако някои може и желае да помогне ,единствено по вайбър на лични мога да го изпратя нямам в момента къде да го сканирам. Започват с това ,че се основават на закона им за доходите и са ми написали адрес на Фамилна каса в Майнц,а ние пратихме писмо до Нюрнберг.,доколкото са написали ме препращат за Майнц ,но не мога да разбера какво става с документите. Не мога обаче да разбера получили ли са всички тия кървави документи ,еквивалентите на Е 410, е 411,тоест и настоящи и постоянни адреси на мен и на детето ,което е било отглеждано в България ,декларациа и сума на детските ония велики 35 лева които съм получавала ,всичко за което може да се сети човек ,актове за раждане, удостоверения за граждански брак ,фишове, данъчни декларации всичко на немски ,единственото ,което могат да се зааядат е ,че свекърва ми бабата ,която го е гледала от декември 2016 до април 2017 ,че аз и детето според българските закони детето си е на моя адрес а майката на съпруга ми е на друг.Няма как жената да си сменя регистрацията заради тези ,не ми е ясно и как ще откажата да изплатят пари за тия 5 месеца ,след като са им предоставени фишове за тях ,иначе ми липсват 4 фиша от 2015 и 1 от 2016 но пък има данъчни декларации за 2015 и 2016. Няма в момента към кой да се обърна за адекватен приятелски превод за 6 реда на немски ,повечето ми контакти тук са в отпуска а мъгляв превод и аз си направих но нищо не ми става ясно . Дано се намери някой в този сайт ,който да владее немски език и да мога да му пратя по вайбър. Ще съм много благодарна ., Много ме зарадвахте .че сте успели момичета да си получите средствата. Благодаря ,че споделихте радостта си ,присъединявам се и аз. Да са живи и здрави децата!
 10. И аз имам проблеми с немски език.А подадох 2 комплекта документи единият а настоящи детски и това бе преди месец и половина получих писмо ,че са отпуснати. Вторият ми комплект за детски надбавки е изпратен до Нюрнберг с помощта на организация ,попълнен ,като приложихме фишове ,всички документи и Е 401 и 411,удостоверения за постоянен адрес на мен и детето ми адресни регистрации,декларации за получаваните детски надбавки в България ,,ВСИЧКО ПРЕВЕДЕНО НА НЕМСКИ Ези,АКТОВЕ А РАЖДАНЕ ,ВСИЧКО ,консултантката ни каза да ги подадем от мое име ,името на майката която е гледала детето ,въпреки ,че бащата е правоимащият ,той работи от 1.09.2015 с постоянен трудов договор тук в Германия ,искаме всички надбавки от 1.09.2015 до май 2017,сега ни отпуснаха от май настоящи.Приложили сме и всички данъчни декларации и нямам отговор ,консултантката е изпратила по пощата .Искам да се свържа с някой в Нюрнберг.А бях настроена страшно негативно ,че ще ни бавят и мотаят и разиграват, но толкова документи сме приготвили и приложили всичкоз а което могат да се хванат и не знам в какъв период ще отговорят като чета а саги продължили година ,и 8 месеца хора неполучили нищо и ми се изправя косата. Ще съм благодарна за някой преминала през ада на получаване на детски със задна дата за 2 години назад, да сподели ако може. Благодаря ви от сърце!
 11. Здравейте, Ако работите по трудов договор ще имате право и то със задна дата ,разведен или не Вие сте баща на детето си,на Вашето дете от първия си брак.При Фамилиенкасе тези неща се доказват със документи акт за раждане ,документ за родителски права ,но важното тук е дали бившата Ви съпруга получава детски надбавки в България ,онези 35 лв на месец ,ако сте били в трудовоправни отношения от ноември 2014 можете и със задна дата да си вземете детски до днес това е много сериозна сума близо 7500 евра ,но за целта жена Ви трябва да се откаже от онези велики детски в България ,и ще се приспаднат по 35 лв ,тоест 17 евра на месец минус от общата сума. Отива се в дирекция "Социално подпомагане "и се иска удостоверение за получени детски надбавки и да се напише там ,че майката няма да получава такива ,превеждате на немски език. Акт за раждане на детето да се направи от новите европейски формат от общината 10 лв , Удостоверение ,че учи ако е ученик/ученичка.Също се превежда . Документи за киндергелд , фишовете ви за заплати за всички тия месеци назад от работодателя . Не съм експерт но трябва да се попита .За доведени деца и то в България и дума да не става.В акта за раждане на това дете си пишат неговите родители не Вие,то си има родители а както виждам майката е в България ,право на киндергелд има само човек ,който работив Германия .Друг е и въпросът ,че детето по постоянен адрес живее при майката и трябва молбата да се подаде от нейно име ,доста е сложно.Но Вие питайте и тази съма хич не е малка ,може да се инвестира в образовнаие на Вашето дете,или каквото желаете.Съжалявам но само това знам . Успех!
 12. Здравейте Марго, Всичко ,което знам за киндергелд е от този форум и от роднини тук. От информацията в сайта ,споделена от "Крякаща тайфа" смятам ,че детските надбавки не са социални помощи а данъчни облекчения ,правоимащ е човек ,който работи в Германия. В този ред на мисли без да съм експерт по тези въпроси мисля ,че имате право на тези месеци от началото на трудовоправните Ви отношения до прекратяването. Освен това тук е изписано доста за това какво се случва когато децата са в България ,и също че дори да са там имате право ,но ако някой в БГ получава детски а тях това трябва да се удостовери и да се преведе на немски език и да се представи,не знам защо толкова размотаване сигурно защото децата не са тук..Но това са мои догадки . От друга страна приятел на съпруга ми ,който има дъщеря студентка във Франция получи вече решение за детските си а 8 месеца назад само а месец и половина помагат му някакви български консултанти ,които работят на заплата ,именно а да подпомагат имигранти. И нещо ,което разбрах от дама на позиция във Фамилиенкасе,имало направено предписание към касата в Нюрнберг ,относно транграничните детски и тези със задна дата ,досега отнемало година ,година и половина ,сега им било наредено да работят по-бързо и да приключват одисеята до 6 месеца .Колко е вярно това ми предстои да разбера тепърва.Ще подавам и за двата варианта но с дете ,което е тук,с немска адресна регистрация. Желая успех и дано поне малко да съм помогнала. С поздрав! Зорница Велева
 13. В понеделник ще се срещна с нея ,на 160 км е от мен.Уж и плащали да се занимава с такива като нас ама явно ще иска допълнително стимулация ,няма проблем ,ще и платя стига да е в рамките на нормалното и да свърши работа. С нейно позволение ако разреши мога да ти дама контакти на лични.Бъди благодарен ,че вземаш нещо.Ние нито в бг нито тук получаваме нещо, иначе са много бързи немците ,когато те искат да ти вземат нещо. Ще помогна с каквото мога ,само да имам резултат.
 14. Здравейте, neco999 Благодаря Ви. Доста добре изчетох форума и се настроих много негативно и за дълго чакане,имам всички документи без акт за раждане на съпругът ми. Говорих с българка ,която работи към бюро за 4ужденци и подпомага уж безплатно ,дори имаме среща с нея в понеделник.Тя казва оставете ги тия форуми ,чакали казва по 1 година глупости ми каза ,тя лично била помогнала на хора с по 2,3 деца да си вземат суми за по 15000 евра накуп за 3 месеца .Не я знам ще иска ли пари ,бе ми препоръчана от човек ,който каза ,че и била плащана заплата за да помага на българи. Не разбрах колко време ви отне процеса и отделно за настоящи детски ли сте взели или със задна дата?Нас ни касаят детски 18 месеца назад. Извинявам се ако сте написали нещо и Ви питам повторно ,просто огънят е голям за вонгелд ни отпуснаха супермизерна сума и то не за 2 месеца назад а само за този за тия тъпи радио и тв ,питах 3 различни човека ,и всеки казва различно ,получих писмо за на мое име ,но аз съм под наем атова било задължение на хазайката така ми казаха ,но оная се опитала да обуе някакви българи ,които не си знаели правата че това било Германия ,да ама не защото те са под наем ,шефа на мъжа ми ,който си има къша с 15 стаи и българи живеят и са регистрирани там и си има БУЛСАТКОМ човека казва ,не им обръщай внимание искат да вземат пари и ако мине номера ,друг човек пък каза прати им писмо,ами ще им пратя на английски да си го четат.Нямам нито радио нито телевизия тяхна ,нито ме интересува тъпата им култура аз съм тук за 1 година и искам да ме оставят намира ,без работа съм и съм със съпруга си .Съжалявам ,че малко се отклоних от темата ,но и аз се доверявам на сайта ,но се настроих за чакане 1 година в тая неприятна за мен страна.Има и добри хора ,разбира се ,но когато не знаеш езика и нямаш мотивация да го учиш защото си временно е кофти ,хубаво е ,че има и хора ,които говорят английски.
 15. Здравейте, Няма причина да Ви се отказва ,щом имате личен лекар значи имате здравна осигуровка,и се плаща нали така? Защо ще Ви разиграват ?Щом ще гледате деца значи знаете немски език,аз владея 3 езика ,учител съм и не мога да си намеря работа дори като детегледачка ,тук няма американски семейства,добре ,че не сме опряли до това сега ,но никога не се знае. От 3 месеца съм тук и с помощта на прекрасните хора тук в сайта ,си намерих и личен лекар. Човекът говори и английски и италиански,и това ,което каза бе идвайте винаги и за каквото имате нужда ,чистокръвен немец. Според световната здравна организация вече преценките и критериите за отключване на психични заболявания е на всеки 2 години ,може и да са ми стари данните ,а по отношение на общото физическо състояние,този лекар е длъжен да Ви издаде актуално медицинско удостоверение. Тук не е като България няма записване и отписване ,това разбрах от сайта тук пак и можете да намерите лекар на който да имате доверие ,ние първоначално бяхме избрали друга лекарка жена ,но сестрата и почна да мрънка ,имали много пациенти ...бла ,бла и аз казах дотук мерси.Имаме късмет ,че живеем на 10 мин от голям медицински център ,попитахме учтиво за друг и ни насочиха и ето ни ,дано не ни се налага. Но тия аргументи не бил запознат бла ,бла ,няма такива филми ,ако имахте някакви хронични сериозни заболявания щяхте да имате документи за тях. Желая успех ,съжалявам ,че не мога по-конкретно да помогна ,а това ,че не плащате здравни осигуровки в бг ,не означава ,че нямате право на издаване на документи и преглед от лекар.Моята лична лекарка там ми го каза. Имате права като човек на това ,друг е въпроса със диспансеризиране и лечение ,но никой не може да Ви откаже преглед и изписване на рецепти.
×
×
 • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..