Jump to content

Nela Dimitrova

Потребител
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  6

Nela Dimitrova последно спечели на 30 Септември 2023

Nela Dimitrova получи най-много харесвания!

Обща нформация

 • Град
  Трявна
 • Страна
  BG
 • Работя като
  учител
 • Политика
  Не

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на Nela Dimitrova

 1. Преди всичко искам да благодаря за времето и енергията, които влагате, стремейки се да ми помогнете. Действително, обявата е примамлива, но не бих се ангажирала в този момент,с шофиране, по причини, които не ми се ще да изтъквам публично. Много се надявам да не ме сметнете за капризна или неблагодарна, защото не е просто каприз и наистина съм благодарна за стремежа Ви да ми помогнете! Но всеки трябва да си преценява възможностите и според тях да поема отговорност. Ако спрете да ми предлагате възможности, за които сте научили, ще разбера...Повече от месец изпращам "Bewerbung" след "Bewerbung" на фирми за опаковане, за гледане на деца и т.н., но всички искат добри познания по немски, т.е. добра комуникация. Това е нещото, което все още ме задържа в отправна точка.За времето, в което съм тук, буквално нямам контакти с немци, няма с кого да говоря. Около месец, преди изпита, учих от тъмно до тъмно...,но това не може да замени или да компенсира "живата реч". Вчера попаднах на обява на българска посредническа фирма. Младо семейство в Майнц търси жена, която да се грижи за тригодишното им дете и за домакинството; живее се в къщата, с отделен вход, всички разходи се поемат /ток, вода, храна, интернет-всичко/. След като работата и квартирата са подсигурени, няма значение къде се намира. Кандидатствах. Вярвам, че все в един момент ще се случат нещата. Благодаря Ви още веднъж за загрижеността!
 2. Не устоях на импулса да изразя мнението си,във връзка с написаното тук. Има едно болно място, някъде отвътре, където стана още по-болно...И не защото нещо от казаното е преувеличено или изопачено, а напротив - така стоят нещата от дълго време. Ще карам подред:..."Чета из разни медии..."- Ами не стоят ли зад всяка българска медия нечии лични интереси? Какъв процент от отразяваното в медиите кореспондира с действителността и служи в полза на хората /а не на властимащите/?-Всички знаем отговора. За опростачаването - картинка в тъмни краски...Този проблем, както и всички останали, започва от мисленето.Факта, че от години в България повечето хора мислят само и единствено за личното си благосъстояние е достатъчно показателен за днешното положение на страната ни.Повечето не могат/или не искат/да проумеят, че ако другите са добре, и те ще са добре /елементарен пример: тривиална тема, Гърция - каквито и безобразия да правят политиците им,разбирайте източване на пари, народът НЕ се разединява; всички са единни в момент, който е труден за всички тях; защото ясно съзнават до къде се стига, когато всеки хукне да се спасява поединично/. Всичко опира до това какво и как избираме да мислим. Няма как да мислим и постъпваме постоянно по един определен начин и да очакваме различен резултат. Затова и опростачаването на народа, особено при младите хора, взема все по-големи размери. Колкото до патриотите, не мога да се съглася, че ги няма, напротив, има ги; аз самата познавам такива хора. Истината е, че "една птичка пролет не прави".Колкото и банално да звучи, всеки един от нас е отговорен за случващото се и в личен, и в глобален план. Бедата ни е, че сме се оставили на инерцията, търсим причините за всяко нещо все в някой друг... Темата е много обширна, затова спирам до тук - за да не ставам отегчителна. Искам само да подчертая, че изразявам своето виждане на нещата, с което по никакъв начин не ангажирам никого да се съгласява. Бъдете здрави!
 3. Ще ви разкажа една история...Дълга и не от най-веселите, но с добър край.Имам дъщеря - един прекрасен млад човек.Малко преди да тръгне на училище, забелязах, че има нещо на ушенцето,прозиращи кръвоносни съдчета.Така започна историята.Първо-специалист уши-нос-гърло.После - хирург.После - пластичен хирург.Съдов хирург.Невро-хирург....Малформация, която през пубертета сигурно ще изчезне - казваха.Но нещото растеше с годините, а никой от купищата доктори не можеше да обясни какво точно се случва и защо.Преди 6 години стигнахме до ВМА - София.Операция..Нищо.Една година по-късно от ВМА ни изпращат в "Токуда"-болница.Пак операция.СИТИ КЛИНИК.....- Едни от най-реномираните здравни заведения...Пари "под масата".Пари с документи.Единствен резултат: откриха проблема- сънна артерия.Миналата Коледа нещата излязоха от контрол.Беше страшно,затова тази част ще я пропусна......Колеги на дъщеря ми от университета подеха кампания за събиране на средства за лечение в чужбина.Последваха ги съучениците и от гимназията,учители, приятели, познати, непознати ХОРА.....Така се озовахме в университетската клиника в Хайделберг.Спасиха живота на детето ми и ми върнаха вярата.Вярно, че немската система е тромава, но нищо не пропуска.Още при първата ни среща с професора бяхме много впечатлени, как излиза и посреща лично всеки свой пациент, карайки го да се чувства на правилното място и ......значим.Всъщност това може да се каже и за всеки лекар, сестра, за всеки член от персонала.Това, което видях за пет месеца, за такива грижи и такова отношение, мислех, че само във филмите го има...Няма достатъчно силни думи, с които да изразя възхищението и благодарността си към всички хора, работещи там и особено на проф.Федершпил, който свърши най-тежката работа.Благодаря, че всички тези хора ги има!
 4. Здравейте! Търся работа в Нюрнберг, по възможност на пълен работен ден.Тук съм от няколко месеца.Посещавах курс, който приключи и сега търся работа.Ако някой има информация, бих била благодарна да я сподели.Предварително благодаря на тези, които ще се отзоват.
 5. Здравейте отново! Първо искам да благодаря, за отделеното време да ми отговорите.Обичам да общувам с хора, да обменям информация, но истината е, че в момента съм малко притеснена от предстоящите изпити и най-вече от липсата на комуникация.Тъй като живея сама, нямам абсолютно никакви контакти с германци и реално няма как да се упражнявам да говоря.Опитвам да компенсирам с четене, но това не може да замени "живия" контакт /дано не прозвучи като оплакване/ Сайтът е много добре издържан по мое мнение, макар да не съм го разгледала основно.Искрено желая здраве и успехи на всички тук!
 6. Благодаря сърдечно! Този метод наистина дава резултат, аз самата съм го изпробвала.Благодаря за положения труд!
 7. Здравейте! Пиша тук, защото не знаех къде точно да го направя.С удоволствие бих се включвала в дискусиите и бих помогнала с каквото мога, но все още нямам никакъв опит тук, в Германия.Живея от няколко месеца в Нюрнберг.Посещавах курс, който приключи преди седмица.Опитвам се да си намеря работа тук, докато минат изпитите.Ако някой може да помогне с информация за работа, бих била благодарна.Успешен ден!
×
×
 • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..