Jump to content

Помага ли ви английският в Германия?


Recommended Posts

Без съмнение има много хора, които пристигат в Германия с ниво на владеене на английски, което многократно превишава нивото им на владеене на немски език. В страна като Германия, в която изучаването на английски започва още от началното училище, се предполага, че болшинството от хората използват свободно този език. Но така ли е в действителност? Какво показва вашият личен опит?

Известно ми е, че има професии, в които човек спокойно може да се реализира само с английски език. Има също така и международни мероприятия, на които самите немци те заговарят първо на английски. Но в ежедневието ми немците около мен (колеги, познати, служители в учреждения и т.н.) използват английски с нежелание, което на моменти граничи с отвращение. Това пчк даде силен тласък на желанието ми да подобрявам познанията си по немски.

Вероятно готовността за употреба на английски много зависи от района, в който живее човек, така че споделете как е при вас?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 2
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Лично на мен английският много ми помага. Поне до сега не ми се е случвало да заговоря някого и да са ме подминали, без да отговорят. С този език съм се опрвяла в банка, в детските градини и като цяло, ако има нещо за вършене- се справям. Само с работата с документи не върши работа. Дори в парка с майките говоря на английски, което понякога е в минус, защото научаването на немския остава на заден план. Езиците са от една езикова група и ми се струва, че дори някой да не може да го говори, то поне разбира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото английския много ми помогна, но на работното ми място колегите категорично отказваха да разговаряме на този език. За сметка на това пък в банката, магазина, метрото или на улицата всеки с удоволствие го говореше. Но така беше само за началото, това което с годините разбрах  е, че независимо от колко езика говоря много е важно да седна и да науча още един. Разбрах, че ако искам да ме приемат трябва да говоря на техния език. Бих искала повече хора да разберат, че е важно за тях да ходят на интеграционни курсове, защото от това зависи къде и за колко ще работят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..