Jump to content

Нов закон в Германия от 01.04.2017


alexbont

Recommended Posts

Здравей и честита нова година на всички !

От 01.04.2017 щял да влиза в сила нов закон който щял да регламентира заплатите на работещите с цайт фирми.

Тоест да се изравнят със заплатите на директните им колеги,след деветият месец,а след 18-ят месец ще трябва да подпишат директен договор със голямата фирма (тоест да работят директно без цайт фирма)

Аз до 01.04.2017 ще навърша 16 месеца с една и съща цайт фирма,и на едно и също работно място.

Въпросът ми е:

Първо дали сте чули за този закон ?

Второ,според вас от 01.04.2017 ще трябва да направя нови 9/18 месеца,или ще бъда на заварено положение ?

Благодаря предварително за отговора на въпроса ми който е в интерес на много хора работещи чрез цайт фирми.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Госпожо Елгибор,

Опитайте се да си синтезирате добре мисълта и структурирано да я претворите в написване. Злъчни коментари - никому не са нужни. И аз не знам немски перфектно, та дори и на средно ниво, с един интеграционен курс съм. И английски не знам добре, И аз съм от 2,5  години тук. Почти на 50 години съм, Нещата не ми се случват и получават перфектно, както преди 10 или 20 години. И аз питам и ако съм достатъчно компетентна, в смисъл - случило ми се е, направила съм го - отговарям. Щом сте от 2 години тук, трябва да знаете, че в различните провинции  е различно. И случаите и обстоятелствата са различни,  А относно

Турците са общност,помагат си......турчина може за децата си хляб да няма но ще помогне на събрат.

Ама аз не разбирам, защо не пишете в техните форуми и там не търсите адекватна помощ. И как разбрахте това си твърдение. Турчина може за децата си хляб да няма и твоя от устата да ти вземе и кръвта ти да изпие - и твоята и на децата ти.

Ами Вие сте една от .а ние сме жалки....пишейки това. Аз. лично така смятам, четейки Ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Paci Izori Petkov, отправям ви официално предупреждение за изключване от сайта за нарушение на Правилата на форума, т. 4 и т. 25.

  • Харесва ми 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Госпожо Елгибор,

Вероятно Вие забравяте, че пишете във ФОРУМ. Както Вие, така и аз - сме ЧЛЕНОВЕ. И всеки ЧЛЕН може свободно да изрази мнението си, но без да нарушава правилата на ФОРУМа. Заучени фрази и бързи квалификации - няма да Ви помогнат. Отнасяйте се с необходимото уважение и такт към всеки участник в дискусия или член на форума. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, ето какво прочетох наскоро във връзка с някои промени в Германия от 01.01.2017, свързани с данъци, детски надбавки, пенсии или заплати.
 1. Вдигат се детските надбавки, от 190 евро, вече са 192 за първо и второ дете, за трето стават 198, а за четвърто и всяко следващо 223 евро на месец.
 2. Данък общ доход.Основните параметри на данъчните приходи проценти да бъдат разширени, така че някои данъчни ставки ще падат само при по-високи доходи. Данъчната ставка започва от 14% с минимален облагаем годишен доход от 8,821 евро (за несемейни / 2017 г.), а след това се увеличава постепенно до 42% от 54 058 евро.
 3. Увеличава се също и социалната издръжка при недостатъчни средства за препитание, за възрастни, за един човек от 404 евро, става 409. За деца на възраст от шест до 13 год.се увеличава с 21 евро-до 291 евро месечно, за деца до шест години остава без промяна , а за младежи до 18 години е до 311 евро.
 4. Минималната работна заплата в Германия се увеличава от 8,50 до 8,84 евро на час.
 Относно въпроса, който е задал господина по-горе, мога да кажа само, че гледах по немската телевизия за проучване според което, чужденците вземат по-малко пари, отколкото немците и, че засега е само проект това изравняване на заплатите. Ако има някаква промяна, то вашият работодател би следвало да направи  анекс към настоящия ви договор, но аз доколкото знам, договорите към Цайтфирмите са винаги срочни( 6-8 месеца).Имайте предвид , че всеки бранш в Германия си има законова приета мин. ставка и работника по принцип в началото винаги е на минимума, трябва да минат години преди да се очаква увеличение.
  Другото, което се коментира много са отново детските надбавки за чужденци и това което искат е да се премахнат детските за деца, които не живеят в Германия или те да получават еквивалента на детските, които са валидни за държавата на тяхното местопребиваване.
http://www.dw.com/bg/- тук можете да прочетете по темата още.
  Относно социалните помощи, от 1.12.2016 германският парламент прие поправки в закона, според които на чужденците от ЕС, пребиваващи в Германия, ще бъде налагано петгодишно ограничение за получаване на социални помощи и т.нар. Харц 4. Това означава, че например българи и румънци, които не са работили в Германия в последно време, нито пък преди години, няма да имат право на социални помощи. Гражданите на ЕС ще имат такова едва след пет години или "когато пребиваването им в Германия се е затвърдило". Само този, който живее, работи и плаща социални осигуровки в Германия, може да разчита на тукашната социална система. Този, който никога не е работил в Германия и е зависим от помощи, трябва да подаде молба за получаване на такива в родината си. В рамките на петгодишния период гражданите на страните от ЕС ще имат право на еднократно подпомагане - максимум за един месец, за да могат да организират връщането си в родината.
 Германия е социална държава, в това съм се убеждавала нееднократно, но за съжаление наистина се нароиха доста хора, които неправомерно се опитват да точат държавата, не си търсят работа, не учат езика и въобще нямат намерение да се интегрират. 
 Не може да очаквате чудеса в този случай, Цайтфирмите са временно решение, ако имате квалификация, отговаряща на немските стандарти, не е чак толкова трудно, проблема е само в езика... Разберете също, че не можем да налагаме собствените си стандарти тук, не живеем в България.
 Надявам се да съм била полезна, и още веднъж да подчертая дебело- Форума не е организация, това е място за диалог и обмен на информация, никой на никого не е длъжен, ако знае нещо би могъл да го сподели, стига да има време и желание.
 Успех на всички през новата 2017 година и приятен престой в Германия! 

Редактирано от Daniela Uzunova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

https://m.bundesregierung.de/Content/DE/Artikel/2016/06/2016-06-01-leiharbeit-werkvertraege.html

Здравейте !

Просто имам нужда от потвърждение

Относно това което пише в този сайт

Благодаря .

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
На 6.08.2017 г. at 22:17, morningstar1 написа:

Ето и реакцията на бг мошеници работодатели,според новият закон трябва да плаща  повече на работниците работили над 9 месеца ,моя съпруг работи 2 години и мошеника българин си направи нова фирма,и ето тези хора са от месец при мен дето се казва.

Говорих със синдиката на който е член мъжа ми  всичко се доказва със свидетели и скенери сигнализира се ЦОЛ,отделно той и колегите му работят от 4.40 сутрин до 18.30 понякога и понякога до 17.00,очевидно е над 8 часа и в договора пише ,че се полагат по 12 евра на ден за храна ,когато работиш над 8 часа а тук стават 1 14 и 16 часа дори ,да не говорим  за нощния труд ,да не говорим за мултитаскърите ,плащасе за една дейност а се вършат 5 .На човек трябва да му писне и да се сигнализират инститиуциите ЦОЛ и медиите журналисти и такива бг експлоататори да си намерят майстора.На практика за положения труд моя мъж и колегите му трябва да получават по 2500 евра нето заплати,и оня изрод ги краде с по 700,800 евра на месец.Хората си напускат а оня си мисли че всички ще го оставят така ...въпрос на време е да изгърми ,самозабравили се изроди експлоатиращи собствените си сънародници в момент на икономическа принуда .

Да живеят законите във Дойчланд!!!

И какво стана в краен случай ?

Какъв е крайният резултат ?

Аз също работя две години чрез цайт фирма.

Дайте подробности

Нали за това сме

Да се учим един друг

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..