F.Dimitroff Зададен 19 Юли, 2022 Доклад Share Зададен 19 Юли, 2022 Мой познат, пътува редовно през Ботевград, Враца, Монтана. Под редовно разбирай веднъж седмично и твърди, че пътя е нормален към добър и скоро е бил ремонтиран. Вие кога последно минавахте от там. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
wun Зададен 19 Юли, 2022 Доклад Share Зададен 19 Юли, 2022 Миналата година август минахме за последно. От 5 години го минаваме този маршрут всяко лято. Правят ремонти на магистралата Ботевград-София. Дори бяха я затворили преди време и се минаваше през едни селца, пътя беше ремонтиран специално за обхода, но беше толкова зле, че не знам какво е било преди ремонта. На мен лично ми се изправя косата от този път. От Монтана до Видин е доста зле. Дано наистина да е по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Гълъбов Зададен 22 Юли, 2022 Доклад Share Зададен 22 Юли, 2022 На 18.07.2022 г. at 20:44, F.Dimitroff написа: Тимишоара --> Букурещ --> Русе ----->Шумен-------> Бургас ------ ~1946км Аз бих избрал този маршрут. Пътува се главно по магистрали (А1 в Румъния) и скоростни пътища (DN5 Букурещ --> Русе). По-добре си купи две седмични винетки - по 3€. Дунав мост в посока Русе също е 3€, а на обратно - 2€. На 19.07.2022 г. at 14:50, wun написа: И аз тръгвам другата седмица за България и се чудя от къде да мина. Някой, ако може да каже как е пътя през Румъния, влизане в България през Русе. Пътя е много добър. Понякога се случват малко задръствания при слизане/качване на магистралата в липсващия участък - https://goo.gl/maps/dnrtvLK5t1ArM4dB6 Добър хотел с много добър ресторант - Hotel Clasic - https://goo.gl/maps/kzEbhzMdV1HyNoCz9 В Румъния винаги зареждам преди да мина Карпатите - https://goo.gl/maps/o8jrXyQ4PpvXwQ4V7 Миналата седмица успях да премина през Унгария без да купувам винетка - https://goo.gl/maps/AxvEQpbjRJ7UEjzd9 За целта ми трябваха точно 5 часа - в 07:22 минах сръбско-унгарската граница, а в 12:22 заредих на бензиностанцията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
wun Зададен 30 Юли, 2022 Доклад Share Зададен 30 Юли, 2022 (Редактирано) Вчера тръгнах от Германия. Минах през Австрия и Унгария. Изключително натоварен трафик. Послушах съвета на Росен Арабаджиев и от Будапеща минах по М6. Наистина разликата е огромна. Минах през Томпа, защото пътувах през нощта, но и там имаше много коли и полицаи, които постоянно управляваха потока на автомобили . Отне ми 3 часа да вляза в Сърбия. В момента съм на границата на Стрезимировци. Има 1,5 км опашка и не мърдаме. Нямам идея кога ще мина. Редактирано 30 Юли, 2022 от wun veronik_veronik реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
F.Dimitroff Зададен 1 Август, 2022 Доклад Share Зададен 1 Август, 2022 Аз се спрях на маршрута през Букурещ и Русе. Тръгвам в петък вечер, ще драсна след това как е положението. Ти за колко време успя да минеш границата с България в крайна сметка? veronik_veronik реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
wun Зададен 1 Август, 2022 Доклад Share Зададен 1 Август, 2022 Преди 1 час, F.Dimitroff написа: Аз се спрях на маршрута през Букурещ и Русе. Тръгвам в петък вечер, ще драсна след това как е положението. Ти за колко време успя да минеш границата с България в крайна сметка? 4,5 часа чакахме да влезем в България, повече отколкото на Томпа. F.Dimitroff veronik_veronik реагира към това 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
F.Dimitroff Зададен 9 Август, 2022 Доклад Share Зададен 9 Август, 2022 Много на бързо, минаването през Румъния определено не беше грешка, въпреки отвратителните участъци при пресичането на Карпатите към Букурещ, липсата на пътна маркировка и доста натоварен трафик. Чакане по границите нямаше никакво, което за мен беше от ключово значение в предвид, че целия маршрут е около 2000км. Единствено по този маршрут не бих минал с децата, поради мноооогото завои, които иначе за мен сам бяха удоволствие. На връщане в края на месеца ще мина през Видин —> Калафат. Мисля, че все пак това ще е по оптималния маршрут и с по-качествен и спокоен път. Рижки проход който преди ми беше любим заради добрия път и леко минаване е станал отвратителен, дупки, липса на маркировка…карах го вечерта и беше …зле… veronik_veronik реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
waterkris Зададен 19 Ноември, 2022 Доклад Share Зададен 19 Ноември, 2022 Здравейте, Попаднах на тази тема днес и ми стана доста интересна. Благодаря на всички за споделената полезна информация. Предстои ми пътуване по маршрут Варна - Братислава - Виена - Будапеща - Варна. Прави ми впечатление, че повечето от вас описват пътуване през Сърбия, а не през Румъния. Това е защото живеете в западна България ли или има друга причина? През последните 3 години ходих два пъти до Унгария и двата пъти минах през Сърбия. Вторният път наотиване от Варна минах през Сърбия, Хърватска, Словения и Австрия и влязох в Унгария от запад понеже беше по време на пандемията и имах информация, че влизането в Унгария откъм Австрия е много по-лесно. И действително беше така. А и крайната ми цел беше град, разположен на 10 км от границата с Австрия. Този път обаче обмислям да мина през Румъния (през Русе) понеже разстоянието е по-кратко, румънската винетка е по-евтина от тол таксите в Сърбия, горивото в Румъния също май е по-евтино. Т.е. като цяло очаквам по-малко пътни разходи, ако пътуваме през Румъния. Ще пътувам със съпругата ми. Планът е да тръгнем на 10ти декември около 18ч, за да пристигнем в Братислава до обяд на другия ден. Има ли нещо, което трябва да ме притеснява при пътуване през Румъния през нощта? Не планираме да спираме за спане, само много кратки почивки за тоалетна по бензиностанциите. По принцип нямам проблем с продължително шофиране. Личният ми рекорд засега е 2500 км в Щатите и Канада. veronik_veronik реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
F.Dimitroff Зададен 20 Ноември, 2022 Доклад Share Зададен 20 Ноември, 2022 Здравей, на практика никой не избягва Сърбия, просто в летния отпускарски сезон вероятността да прекараш 6-7-8 часа в чакане на Калотина или после на границата с Унгария е огромна, затова особено, ако тръгваш от източна България , Румъния е по-добрия маршрут. Последно минах през Русе в началото на Август (Унгария-Румъния-България(Бургас). Пътя честно казано е...ужасен...не заради дупки, а липса на маркировка, знаци и спазване на елементарни пътни закони, което мен лично ме изморява и дразни много. Иначе все пак бих го предпочел пред Сърбия, където 8-9часа си без обхват заради скъпия роуминг и на границата, ако си с моя късмет ще те накарат да разтоварваш целия катун. Ако обичаш завои, тесни пътища и като цяло не бързаш, а искаш да го минеш като "пътешествие", а не пътуване, това е твоя път (Румъния). На Русе има такса "Мост" 5€. Ако искаш по-бързо(каране) и стегнато пътуване, което не измаря толкова...Калотина-Сърбия-Унгария. Най-гадния участък е от Питещи до Сибиу. Тръгни наистина отпочинал. Приятно пътуване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
waterkris Зададен 21 Ноември, 2022 Доклад Share Зададен 21 Ноември, 2022 Благодаря за препоръките F.Dimitroff. Май по-скоро клоня към варианта пътуване през Румъния и в двете посоки. Наотиване ще е през нощта, така че може би ще се върнем пак оттам, за да можем все пак да видим нещо от природата през деня. Не съм голям любител на шофирането по магистрали. Доста по-лесно е, но пък и по-скучно. А на нас всяко пътуване ни е като пътешествие, както ти го нарече. Разглеждаме природата, населените места, през които преминаваме, дори и да нямаме време да спираме много. Винаги се заричам да се наспя добре преди дълго шофиране, но в крайна сметка никога не се случва. Напротив, всеки път съм недоспал и изморен още при тръгването Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Гълъбов Зададен 21 Ноември, 2022 Доклад Share Зададен 21 Ноември, 2022 На 11/19/2022 at 16:42, waterkris написа: Има ли нещо, което трябва да ме притеснява при пътуване през Румъния през нощта? Според мен - не. През септември пътувах от Варна за северна Германия. Извън активния летен сезон се пътува много лесно. Особено след като си избрал да пътуваш през Румъния през вечерта. Тръгнах в 17:00 от Варна, като целта ми беше да мина околовръстното на Будапеща преди 06:00, за да избегна сутрешния трафик по М0 в Унгария. През нощта в Румъния пътуват само камиони и няколко автомобила. Съвсем спокойно се минава, без никакви притеснения. Таксата на Дунав мост посока Румъния е 2€, а в посока България - 3€. Ако им дадеш 5€ ресто не връщат. AinStein реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
veronik_veronik Зададен 22 Юли Доклад Share Зададен 22 Юли (Редактирано) Идват летните пътувания, скоро пътувал ли е някой, как е по границите, в Новините казват едно, на камерите друго, цял ден опашки, вечер 5 коли последните дни, малко странно. Редактирано 22 Юли от veronik_veronik Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
F.Dimitroff Зададен 23 Юли Доклад Share Зададен 23 Юли Живи и здрави, на 02.08 тръгвам в посока София. Все още не съм решил дали през Хоргош или да мина през Румъния - Видин...на камерите тази година и много плаващо положението...Някой дни никакъв трафик по 20-30 коли, някога гигантски опашки...не знам как ще е. Със сигурност ще следя най-вече влизането в България от Сърбия, защото се очертава там да са големите тапи. Ако е лудница отбивам през Румъния. Мисля, че след миналата година, въпреки по-високите цени на полетите доста хора се пренасочиха и няма да пътуват с колите... Отчет като мине пътуването ще дам veronik_veronik реагира към това 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Mitaka FU Зададен 24 Юли Доклад Share Зададен 24 Юли Не съм писал тук отдавна... Пътувах преди 7 дни, и минах в 11 часа Хоргош точно за 45 минути - рекорд за сега... На Калотина от 17 до 21:30 часа...Беше ужасно, но знам, че се чака и по 6-7 часа....Та така- за на връщане към Германия, ще наблюдавам обстановката, и Румъния я имам като вариант Успех в пътуванията rodenivbg veronik_veronik реагира към това 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
veronik_veronik Зададен 28 Юли Доклад Share Зададен 28 Юли И ние минахме бързо, през Хърватия пътуваме, на Калотина чакахме около час. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
F.Dimitroff Зададен 14 Август Доклад Share Зададен 14 Август (Редактирано) Ух, доста се забавих с репорта, но...хиляди задачи.. Та тази година счупих всички рекорди за бързо прибиране, без да превиша нито една табела за ограничение. Имам и доказателство. На границата на Калотина бях след по-малко от 14 часа. Минаването ми беше от Мюнхен през магистралата към Залцбург, Виена, Будапеща, Томпа, Белград (околовръстното), Калотина. На Томпа минах за точно 10мин. Следих камерите без спиране от Будапеща, като първоначалния ми маршрут беше през Румъния(Арад) и Видин, виждайки обаче, че малко преди Хоргош на Томпа няма никой (на Хоргош беше ЛУДНИЦА) директно хванах разклона и се отказах от Румъния. Във всеки друг случай, щях да мина през Румъния. За ограниченията гарантирам, защото карах само на автобилот с Fahrassistent и разчитане на знаците. (за съжаление в България е почти невъзможно да се ползва, а в Сърбия на магистралата бива. ) На Калотина е някакво бедствие. Митничарите ни са типични мундари и мързели. Самия пункт е в окаяно състояние и все пак минах за под час. На връщане ще пътуваме с няколко нощувки във Видин и Будапеща та рапорт няма да има. Лек път на всички и тръгвайте само отпочинали и заредени с добро настроение. Само тогава си гарантирате приятно пътуване.:)) Редактирано 14 Август от F.Dimitroff veronik_veronik rodenivbg реагира към това 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
veronik_veronik Зададен 22 Август Доклад Share Зададен 22 Август А защо минават повече през Унгария, ние от Залзбург през Хърватия и до Калотина. Знам, че някои пропускат Караванкин тунела за да не плащат таксата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
F.Dimitroff Зададен 23 Август Доклад Share Зададен 23 Август Пътя е по-приятен. Щях да напиша, че в Унгария магистралата е по "мека" и "равна", но след тази година състоянието и е като на нашите магистрали на доста участъци. Принципно съм ги минавал и двата маршрута и винаги ще предпочета през Виена - Будапеща - Белград. По-красиво ми е А и по-плавно ми минава прехода от чистото към нашата си кочинка...иначе директно като влезна в Хърватска и започвам да се депресирам rodenivbg veronik_veronik реагира към това 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне...
Recommended Posts